‘Instagram ondanks verwijderactie nog vol met nep-accounts’

Dat stellen Italiaanse onderzoekers, meldt de Wall Street Journal dinsdag. In december kondigde Instagram aan een grote hoeveelheid accounts te gaan verwijderen omdat het om nepprofielen ging. 

In totaal werden er 10,2 miljoen willekeurige accounts een maand lang gevolgd. Om de ‘bots’ te ontdekken keken de onderzoekers naar de verhouding tussen het aantal volgers dat het profiel heeft en het aantal mensen dat gevolgd wordt.

Spambots volgen over het algemeen eenenveertig gebruikers voor elke volger die ze hebben, terwijl die verhouding bij normale accounts één op één is. 71 procent van de accounts hadden een volledig profiel inclusief voor- en achternaam, biografie, foto en een locatie.

Gemiddeld werden er zes foto’s geplaatst door de accounts sinds het aanmaken van het profiel. De meeste foto’s waren gekopieerd van andere profielen. 

De onderzoekers ontdekten verder dat ongeveer dertig procent van de Intagramgebruikers niet actief is. Die gebruikers plaatsten in een maand tijd nul of één foto.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>