Topman Franse tak Uber opgepakt

Dat meldt Frans persbureau AFP.

Het gaat om Thibaut Simphal, directeur van Uber Frankrijk en Pierre-Dimitri Gore-Coty, algemeen manager van Uber Europa.

Van welke illegale activiteiten de twee worden verdacht is nog niet bekend. Wel kondigde Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve vrijdag al juridische stappen tegen de top van Uber Frankrijk aan.

Uberpop is in opspraak in Frankrijk. De Franse overheid onderzoekt of de particuliere tak van Uber in het land verboden moet worden. Auto’s van Uberpop-chauffeurs worden al in beslag genomen, maar maar volgens Cazeneuve veranderen die maatregelen niets.

Onlangs nog protesteerden taxichauffeurs in veel Franse steden tegen Uberpop. Wegen werden toen afgesloten en Uber-chauffers werden belaagd.

Uber heeft eerder laten weten Uberpop in Frankrijk aan te blijven bieden totdat de hoogste Franse rechter uitspraak over de legaliteit heeft gedaan. Een vergelijkbare strategie hanteerde het bedrijf ook in Nederland, waar Uberpop zelfs na een verbod beschikbaar is gebleven. Het bedrijf betaalde opgelegde boetes.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>