Anti-malwarebedrijf geeft softwarepiraten gratis licentie

De regeling maakt deel uit van het zogenoemde Malwarebytes Amnesty program van het bedrijf.

Malwarebytes ontwikkelde in zijn begintijd een licentiesysteem op basis van serienummers dat gebruik maakt van een onveilig algoritme. Dat maakt dat systeem makkelijk te kraken, waardoor de betaalde versie van Malwarebytes door softwarepiraten gratis gebruikt kan worden.

De kans is daarbij groot dat softwarepiraten een serienummer gebruiken dat ook door een betalende klant in gebruik is. Daarom kan Malwarebytes niet zomaar alle huidige codes blokkeren. Om die situatie op te lossen rolt het bedrijf een nieuw licentiesysteem uit.

Bij dat systeem moeten huidige gebruikers hun licentiecode invullen, en laten weten hoe ze aan de software zijn gekomen. Malwarebytes blijft dan minstens een jaar bruikbaar, het bedrijf moet overeenkomende licentiecodes bij meerdere gebruikers namelijk met de hand controleren.

Om te zorgen dat het aantal te controleren codes zo laag mogelijk is, wordt voor de huidige methode gekozen. “Het is een rommeltje, en als consument heb je alle recht om kwaad te zijn”, reageert Malwarebytes-ceo Marcin Kleczynski.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>