Pokémon Shuffle dit jaar uit op Android en iOS

Pokémon Shuffle valt onder het zogenoemde match-3 puzzelgenre, waarin spelers drie dezelfde objecten naast elkaar moeten krijgen om deze objecten te laten verdwijnen. In Pokémon Shuffle Mobile gaat het om kaartjes met Pokémon erop afgebeeld.

Pokémon Shuffle Mobile is een nieuwe versie van de 3DS-game Pokémon Shuffle. Het is niet voor het eerst dat er een Pokémon-game naar mobiel komt: eerder verscheen al de Pokémon Trading Card game op mobiel.

De game is op de Nintendo 3DS gratis te downloaden en te spelen, maar tussen rondes moeten spelers wachten om weer verder te kunnen spelen, of betalen om meteen aan de slag te kunnen. Op Android en iOS lijkt dat hetzelfde te worden.

Hoewel Nintendo nog geen mobiele games heeft uitgebracht, worden de Pokémon-games gemaakt door de Pokémon Company, dat niet eigendom is van Nintendo. Vandaar kan dit bedrijf er zelf voor kiezen om mobiele titels uit te geven. Nintendo heeft al wel aangekondigd bezig te zijn aan de ontwikkeling van games voor smartphones en tablets.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>