LG maakt zeshoekige accu voor smartwatches

Dat meldt het bedrijf aan verschillende Zuid-Koreaanse media, waaronder de Korea Times.

Volgens een woordvoerder worden de accu’s al verkocht aan andere techfirma’s en moeten ze zorgen voor 25 procent extra capaciteit, vergeleken met rechthoekige batterijen. 

“Deze ontwikkeling geeft gebruikers vier uur extra met hun smartwatch”, aldus een woordvoerder van het bedrijf. LG Chem zegt dat in de tweede helft van dit jaar de eerste smartwatches verschijnen die gebruikmaken van de accu.

Het bedrijf noemt geen namen van klanten, maar volgens bronnen van de Korea Times gaat het niet om Apple of de consumentenelektronicatak van LG zelf.


Samsung

In 2013 toonde LG voor het eerst technologie die kon leiden tot niet-rechthoekige batterijen. Het bedrijf maakte al gebogen accu’s voor apparaten als de G Flex van LG zelf.

Door de zeshoekige vorm van de smartwatchaccu is deze specifiek geschikt voor smartwatches met ronde schermen. Er gaan al lange tijd geruchten over een cirkelvormige Samsung-smartwatch, die in september tijdens de technologiebeurs IFA zou worden gepresenteerd.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>