Franse overheid onderneemt juridische stappen tegen Uber

Dat meldt Reuters vrijdag.Donderdag gaf minister Cazeneuve de politie in Parijs al de opdracht om de auto’s van Uberpop-chauffeurs in te nemen. Volgens de directeur van Uber Frankrijk, Thibaud Simphal, veranderen die maatregelen niets en zal de dienst gewoon doorgaan.

Cazeneuve noemt de houding van het bedrijf “cynisch” en “arrogant”, en stelt dat het oproepen tot het negeren van de wet strafbaar is. Uber beschuldigt op zijn beurt de Franse overheid ervan zich bemoeien met de rechtsgang.

De afgelopen dagen lopen de gemoederen rondom Uber flink op in Frankrijk. Taxichauffeurs blokkeerden donderdag het verkeer uit protest tegen Uberpop. Vooral luchthavens en stations worden door de stakende chauffeurs geblokkeerd. Een Uberpop-auto waarin zangeres Courtney Love zich bevond werd tijdens de protesten gegijzeld.

In oktober 2014 werd Uberpop verboden in Frankrijk. Uber betwist die wetgeving echter, en stelt dat de regels onduidelijk zijn en in strijd zijn met de vrijheid om zaken te doen. De rechtbank laat zich hier naar verwachting rond september over uit.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>