‘Airbnb haalt investering van 1,5 miljard dollar binnen’

Dat meldt de Financial Times vrijdag. Airbnb zou bij de investering worden gewaardeerd op 24 miljard dollar. Ruim een jaar geleden werd het bedrijf nog gewaarderd op 10 miljard dollar. 

Als de investeringsronde inderdaad wordt afgerond evenaart Airbnb daarmee het record van Facebook, dat een jaar voor zijn beursgang een bedrag van 1,5 miljard ophaalde bij investeerders.

De investeringsronde zou worden geleid door het Amerikaanse General Atlantic, maar ook de Chinese investeringsmaatschappijen Tiger Global en Hillhouse Capital zouden substantieel bijdragen. Hillhouse Capital zou volgens ingewijden ook van plan zijn om te investeren in Uber. 

Airbnb is een website waar mensen hun woning te huur kunnen aanbieden als ze er zelf een paar weken of dagen niet zijn. Ook is het mogelijk een kamer of verdieping in een huis te verhuren. Het aanbod is doorgaans veel goedkoper dan een gemiddelde hotelkamer.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>