NASA stuurt Hololens naar ISS-astronauten

De brillen moeten “visuele hulp bieden voor de astronauten die boven aarde, voor aarde werken”, aldus NASA. De brillen worden zondag met een ruimtecapsule van SpaceX verstuurd. 

De Hololens zal worden gebruikt om holografische illustraties weer te geven op objecten die de bemanningsleden gebruiken, zodat er mogelijk minder training nodig is. Ook zal de Hololens worden gebruikt om een Skype-verbinding te maken met NASA-medewerkers op aarde, zodat zij kunnen zien wat de astronaut ziet. 

Het is niet de eerste keer dat NASA gebruikmaakt van de Hololens van Microsoft. Bij de introductie van de bril werd er een virtueel landschap van Mars getoond, gefilmd door marsrover Curiosity. NASA wil de Hololens vanaf de zomer echt gaan inzetten om wetenschappers gemakkelijk en uitgebreider toegang te geven tot Mars.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>