Apple verwijdert games die confederatievlag tonen

Dat ontdekte Touch Arcade. Verschillende games met de Amerikaanse burgeroorlog als onderwerp zijn niet meer beschikbaar in de App Store.

Apple bevestigt de verandering in beleid tegenover Buzzfeed NewsEducatieve apps mogen de vlag nog wel gebruiken, ook mag de confederatievlag volgens Apple nog steeds in een historische context worden geplaatst.

Wel worden apps verwijderd die de vlag op “aanstootgevende of beledigende manier” toepast. Apple zou met ontwikkelaars van verwijderde apps samenwerken om die in aangepaste vorm weer in de App Store te krijgen.


Gevolg Charleston

Met zijn nieuwe beleid volgt Apple het voorbeeld van veel andere bedrijven, zoals Warner Bros en Alibaba, die beide geen confederatie-spullen meer verkopen.

De confederatievlag is een vlag uit het Amerikaanse burgeroorlogsverleden en is voor veel Afro-Amerikanen een symbool van slavernij en onderdrukking. 

Dylann Storm Roof, de Amerikaanse schutter die negen mensen in een kerk in Charleston doodschoot, poseerde met de vlag op verschillende foto’s, waarna de discussie over de vlag is opgelaaid.

Apple heeft na de commotie over de confederatievlag maatregelen genomen en verwijdert alle games die de vlag tonen, inclusief games die over het Amerikaanse burgeroorlogsverleden gaan. Deze games tonen, net als de meeste mobiele spellen, vanuit historisch oogpunt de vlag.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>