‘Bèta nieuwe versie OS X wijst op 4K iMac’

Dat meldt 9to5Mac op basis van ingebouwde ondersteuning voor een 4K-retinaschermpaneel van Apple-makelij in een bètaversie van het nieuwe OS X El Capitan.

Apple biedt momenteel geen Mac met 4K-scherm aan, enkel een 27 inch iMac met 5K-scherm. Daarnaast verkoopt het bedrijf twee iMacs zonder retinascherm, met schermformaten van 21,5 en 27 inch.

Mogelijk werkt Apple ook voor zijn kleinere 21,5 iMac aan een retinaversie. Die zou dankzij dat kleinere scherm genoeg hebben aan de resolutie van 4096 x 2304 pixels om beelden op retina-resolutie te tonen. Op die resolutie hebben gebruikers evenveel schermruimte als op voorgaande schermen, maar oogt alles scherper.


Nieuwe afstandsbediening

Daarnaast biedt de bèta van El Capitan ogenschijnlijk ondersteuning voor een nieuw type afstandsbediening. Het apparaatje lijkt naast een infraroodsensor en bluetoothaansluiting ook een trackpad zoals dat van Macbooks heeft.

Ook zou de afstandsbeding mogelijk een speaker bevatten, voor bediening via spraakassistent Siri. Er gaan al langer geruchten over een dergelijk type vernieuwde afstandsbediening van Apple. Het apparaatje wordt vermoedelijk naast een vernieuwde Apple TV aangekondigd.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>