Beeldbank Getty voegt zich bij Europese zaak tegen Google

Dat meldt de Wall Street Journal dinsdag. Getty is aangemerkt als ‘geïnteresseerde derde’. Daarmee wordt het mogelijk voor het bedrijf om deel te nemen aan de hoorzittingen en bewijs te leveren aan de Europese Commissie. 

In april kreeg Google een officiële aanklacht van machtsmisbruik te verwerken, nadat de Europese Commissie al vijf jaar lang onderzoek deed naar de praktijken van het Amerikaanse bedrijf.

De Europese Commissie heeft zich tot dusver vooral gericht op prijsvergelijker Google Shopping, die door Google zou worden voorgetrokken in de zoekresultaten. Daarnaast kijkt de Europese Commissie ook naar andere diensten, waaronder Google Maps. De toevoeging van Getty aan de zaak lijkt er op te wijzen dat Google ook de afbeeldingenzoekmachine van Google wil onderzoeken. 

Getty richtte zich tot voor kort met name op uitgevers en adverteerders, maar is zich recentelijk ook meer op consumenten gaan richten.

Getty stelde eerder al dat het verkeer naar zijn site misloopt doordat Google zijn eigen fotozoekmachine prominent in beeld plaatst. Wanneer er een normale zoekopdracht wordt gedaan met, bijvoorbeeld, als zoekterm ‘afbeeldingen tafels’, verschijnen er niet alleen normale zoekresultaten maar ook resultaten uit Googles afbeeldingenzoekmachine. 

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>