‘Betaaldienst Google mag geen transactiekosten rekenen’

Dat melden ingewijden tegenover de Wall Street Journal

Visa en Mastercard hebben onlangs hun zogenoemde ‘tokenization’-dienst gestandaardiseerd en daarbij met de banken afgesproken dat er geen transactiekosten in rekening mogen worden gebracht. 

Tokenization is een beveiligingsmethode waarbij gevoelige informatie op een creditcard wordt vervangen een set unieke getallen waardoor de identiteit van de kaarthouder geheim blijft voor winkeliers en dieven. 

Het niet in rekening kunnen brengen van transactiekosten is een grote klap voor Google. De concurrerende dienst van Apple, Apple Pay, rekent namelijk wel transactiekosten. Als er gebruik wordt gemaakt van een creditcard is dat 0,15 procent van de transactie, in het geval van debetkaarten is dat 0,5 procent, aldus de Amerikaanse krant. 

De creditcardmaatschappijen hopen dat zij door de deal met Google ook meer druk kunnen zetten op Apple. Nu Apple Pay ook geleidelijk aan wordt uitgerold buiten de Verenigde Staten zal het bedrijf waarschijnlijk opnieuw moeten onderhandelen.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>