Bijna honderd nieuwe Windows 10-apparaten in de maak

Bij de lancering van het nieuwe besturingssysteem, op 29 juli, zullen er volgens Microsoft ruim 300 producten met Windows 10 beschikbaar zijn. Daarbij zijn vermoedelijk ook oudere apparaten inbegrepen die dan direct met Windows 10 worden geleverd.

Dat heeft Microsoft woensdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie op de Taiwanese beurs Computex, meldt Windows Central. Windows 10 zal draaien op desktops, laptops, tablets en smartphones. Het is onduidelijk hoeveel apparaten in elke categorie wordt gewerkt.

Tijdens een presentatie toonde Microsoft al enkele nieuwe apparaten die met Windows 10 zullen verschijnen. Het gaat onder meer om een nieuwe Dell XPS 15, een grotere versie van de onlangs verschenen XPS 13 (review) met een scherm dat nagenoeg randloos is.

Microsoft beloofde ook een nieuwe HP-tablet met “revolutionaire notitiemogelijkheden”, naast een laptop van die fabrikant die door een magnetische scharnier kan worden omgevormd tot een tablet. Ook Toshiba maakt een nieuwe hybride laptop, de Astrea, met een ultra hd-scherm.


Testversie

Volgens Microsoft hebben ruim 4 miljoen mensen zich inmiddels opgegeven voor het Windows Insider-programma, waardoor zij al een testversie van Windows 10 kunnen proberen en feedback kunnen leveren. 

Windows 10 zal beschikbaar zijn als gratis update voor gebruikers van Windows 7 en 8.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>