Facebook past PGP-encryptie toe op e-mailnotificaties

Dat meldt Facebook maandag.

PGP staat voor Pretty Good Privacy en is een zogenoemde end-to-end-encryptiemethode. Gebruikers maken daarbij met PGP-software een eigen, unieke digitale sleutel aan.

Door de publieke PGP-sleutel kenbaar te maken, kan een zender een bericht specifiek voor de ontvanger versleutelen. Zou zo’n versleuteld bericht worden onderschept of afgeluisterd, kan het dankzij de encryptie niet worden gelezen.

Facebook-gebruikers kunnen vanaf vandaag hun publieke PGP-sleutel aan hun profiel toevoegen. Dat maakt het makkelijker voor anderen om te controleren of de PGP-sleutel inderdaad van de beoogde ontvanger is.

Ook kunnen gebruikers ervoor kiezen e-mailnotificaties die Facebook stuurt voortaan met PGP te laten versleutelen. Het beheren van de sleutels kan vooralsnog alleen met de desktop-versie van Facebook, het bedrijf werkt aan mobiele ondersteuning.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>