‘Nieuwe Nintendo-console draait op Android’

Dat onthult althans een anonieme bron aan het Japanse Nikkei.

Dat Nintendo aan een nieuwe console werkt, werd door het bedrijf bekendgemaakt in maart. In mei liet Nintendo weten dat details pas in 2016 onthuld zullen worden. Wel stelde directeur Satoru Iwata dat de console een heel nieuw concept is en niet zomaar een vervanging van de 3DS en Wii U.

Volgens de anonieme bron uit dat hele nieuwe concept zich onder meer in het gebruik van Android als besturingssysteem. Wel zou Nintendo Android flink gaan aanpassen.

Het besturingssysteem wordt opensource verspreid door Google. Dat betekent dat bedrijven Android bij Google gratis mogen afnemen en de software qua functionaliteit en uiterlijk kunnen aanpassen.

Nintendo zou met de keuze voor Android game-ontwikkelaars meer flexibiliteit willen geven voor het maken van games die ook op smartphones en tablets werken.

Het bedrijf maakte eerder dit jaar bekend in de komende twee jaar met vijf mobiele games te komen. Het is voor het eerst dat Nintendo ook spellen voor smartphones gaat maken.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>