Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> modems >> Content
Kan ik gebruik een Cat3 op een Cat5 Modem ?
De voorwaarden Cat 3 en Cat 5 beschrijven classificaties van telecommunicatie- kabel die vier getwiste paren van draden hebben . Veel modems hebben een acht - pins RJ - 45 -aansluiting om Ethernet- verbindingen te maken met andere apparatuur . Cat 3 en Cat 5 kabels RJ - 45 stekkers om verbindingen te maken . De term Cat 5 niet identificeren van een specifiek soort modem . Modem

Een modem wordt bepaald door de aard van de signalen verwerkt , niet het type connector heeft . Een DSL-modem , bijvoorbeeld , wordt aangesloten op een telefoonlijn met een kabel in een vier - pins RJ - 11 -aansluiting , en wordt aangesloten op een computer met een acht - pins RJ - 45 aansluiting . De gebruiker heeft een keuze van het gebruik van een Cat 3 of Cat 5 -kabel aan te sluiten van de RJ - 45 -aansluiting op een computer , maar de keuze is afhankelijk van de complexiteit van het signaal en de afstand moet reizen .
< de term Cat 3 br > Cat 3 kabel

is kort voor categorie 3 -kabel , die werd ontwikkeld in de vroege jaren 1990 voor spraak-en datacommunicatie . Cat T3 werd algemeen aanvaard door netwerkbeheerders als de standaard voor het systeem aansluitingen . Als onderdeel van een familie van koper - bekabeling normen door de Electronic Industries Alliance ( EIA ) en de Telecommunications Industry Association ( TIA ) , Cat gezamenlijk gedefinieerde 3 kabels zijn voorzien van de letters " CAT3 " gedrukt op de buitenkant . Cat 3 kabel is ontworpen om data snelheden te dragen tot 10 Mbps - megabits per seconde - . Maar draagt ​​vaak tot 16 Mbps , zonder dat transmissiefouten
Cat 5 kabel

Cat 5
werd ontwikkeld om aan de behoeften van hogere datasnelheden in computernetwerken voldoen . Het lijkt Cat 3 kabel , maar de paren van draden hebben meer draaiingen per inch dan Cat 3 , en " Cat 5 " is gedrukt op de buitenkant . Cat 5 kabel transporteert snelheden tot 100 Mbps zonder transmissiefouten . Zowel Cat 3 en Cat 5 gebruiken dezelfde kleurcodes voor de isolatie van de draden . Pair gebruikt men blauw en wit , paar twee maakt gebruik van oranje en wit , paar drie maakt gebruik van groen en wit , en de paar vier maakt gebruik van bruin en wit .
Kabellengte Van Modems

Modems dat RJ - 45 connectors gebruiken kan uitvoeren verschillende snelheden van Ethernet signalen . Als uw modem maakt gebruik van Ethernet 10Base - T , voert het signaal over Cat 3 kabel tot ongeveer 300 meter. Als uw modem maakt gebruik van Ethernet 100Base - T , gebruiken Cat 5 -kabel , geen Cat 3 kabel . Voer de Cat 5 -kabel tot ongeveer 300 meter. Met behulp van Cat 3 kabel voor 100Base - T kan werken voor korte afstanden tot 10 meter , maar kan de transmissie fouten veroorzaken en wordt afgeraden . Je mag Cat 5 -kabel te gebruiken voor 10Base - T voor de langere afstanden . In sommige gevallen kunt u in staat zijn om het te laten werken voor maximaal 1000 meter.

Previous: Next:
  modems
·Hoe maak je verbinding een Mac…
·Hoe maak je een modem installe…
·Hoe maak je een Qwest Wireless…
·Hoe om te achterhalen of een f…
·Wat zijn de voordelen van het …
·Hoe een Embarq DSL -modem rese…
·Hoe een interne modem Test 
·Mijn Dell Latitude D800 Kan ni…
·Hoe maak je een kabelmodem con…
  Related Articles
Hoe je twee draadloze routers 
Hoe je DSL gebruiken Met een draadloze l…
Hoe configureer ik mijn laptop te werken…
Hoe u uw pc gebruiken als een draadloze …
Hoe maak je een draadloze router repeate…
Hoe een Belkin Wireless G Router gebruik…
Hoe maak je een WCG200 
Hoe maak je een Single Draadloze Net Con…
Hoe kan ik printen met een draadloze rou…
  Netwerken Articles
·Oorsprong van Wi - Fi 
·Hoe de NTLM Authentication Test 
·Hoe maak je verbinding een draadloze lap…
·Hoe maak je een verborgen computer pinge…
·Hoe kan ik een TV Schedule Toevoegen aan…
·Welke is beter een netwerk met Werkgroep…
·Het maken van een RJ45-kabel 
·Hoe kan ik een Linksys Network Monitor 
·Wat is Wi - Fi op een laptop voor ? 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com