Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Welke is beter een netwerk met Werkgroepen of een domein ?
Werkgroepen en domeinen zijn verschillende manieren van het organiseren van computers op een netwerk , zodat gebruikers op elke aangesloten computer toegang hebben tot bestanden en programma's op een van de andere computers . Het verschil tussen de twee is meestal in de structuur van het netwerk , met een domein dat een meer ingewikkelde structuur servers en administratieve controle . Noch een noodzakelijkerwijs beter dan de andere , maar elk heeft zijn eigen voordelen en nadelen afhankelijk van de grootte en aard van het netwerk . In het algemeen , kan werkgroepen een goede oplossing voor kleine netwerken , terwijl domeinen komen vaker voor in grote organisaties . Voordelen van de Werkgroepen : Eenvoud en Individualiteit

Werkgroepen
zijn groepen van verbonden computers op hetzelfde lokale netwerk , hetzij een hard-wired kabel- , DSL -of telefoon -netwerk of een gedeelde draadloze signaal. Daardoor werkgroepen algemeen zeer eenvoudig te configureren , vaak opties reeds op de meeste besturingssystemen zonder aankoop van dure hardware. Een werkgroep aansluiting alleen in staat stelt netwerkgebruikers toegang tot de bestanden op een andere computer , maar de eigenaar van de computer blijft in de controle van de computer en moet een login voor elk netwerk gebruiker die wil toegang tot de computer te maken . Geen computer is in staat om administratieve wijzigingen in de instellingen van een ander te maken , zodat alle computers gelijk zijn in termen van privileges in het netwerk en elke eigenaar is vrij om zijn computer te configureren als hij kiest .
Nadelen van werkgroepen : Veiligheid en Maatbeperkingen

De hoeveelheid bandbreedte op een enkel lokaal netwerk beperkt meestal werkgroepen tot niet meer dan 20 computers . Dit feit kan werkgroepen ongeschikt voor grote organisaties te maken . Als een lokale netwerkverbinding , werkgroepen ook gebrek aan toegevoegd wachtwoord beveiligingen buiten gebruikerslogins aan elke individuele computer . Het netwerk zelf is onbeschermd , die een ernstig beveiligingsprobleem als het netwerk is bedoeld voor het verwerken en opslaan van gevoelige informatie . Tot slot , terwijl het organiseren van computers als gelijkwaardige collega's heeft een aantal voordelen in termen van privacy van gebruikers , het maakt het ook moeilijker voor technici en informatici om de noodzakelijke veranderingen aan te brengen of te installeren gedeelde software op alle computers in een netwerk .

Nadelen van Domeinen : complexiteit en Hiërarchie

in tegenstelling tot een werkgroep, moet een domeinnaam hebben ten minste een server geïnstalleerd op het netwerk om systeeminstellingen en informatie op te slaan . Deze server verbinding kan maken tot vaststelling van een domeinnaam zowel ingewikkelder en duurder . Van de server , beheerders het hele systeem , inclusief toegangsrechten en het archiveringssysteem , wat betekent dat de server wordt de beheerder voor alle computers op het netwerk en individuele gebruikers zijn vaak niet in staat om de instellingen op hun machines te wijzigen indien deze wijzigingen verstoren standaard netwerk operatie
Voordelen van Domeinen : . Standaardisatie , grootte , beveiliging en controle

Domeinen
zijn een veel grotere , meer gecentraliseerde versie van een werkgroep . Domeinen kunnen bevatten duizenden machines en , omdat elke verbinding met de server om toegang te krijgen tot een van de van de peer- computers , niet de computers op het netwerk niet hoeft te worden op hetzelfde lokale verbinding . Met een enkele server inloggen om het domein bovendien een gebruiker kan toegang krijgen tot elke computer op het netwerk waartoe hij toegang heeft privileges . Centralisatie zorgt voor een snelle security updates of wijzigingen in de configuratie om alle machines van de beheerder en de server zelf wordt beschermd door een server login en data -encryptie .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Hoe maak je verbinding een Lin…
·Wat is het verschil tussen Cat…
·Hoe te verbinden van een Mac n…
·Gespecialiseerde Computers Dat…
·Cluster /IP Conflict 
·Hoe maak Dl - 624 Wireless Sec…
·Hoe het opzetten van een Windo…
·Hoe te verbinden Linksys op ee…
·Kabel detectie-instrumenten 
  Related Articles
Wat is een Wireless Network Router ? 
Wat is Wireless Fidelity ? 
Wat is Linksys SpeedBooster ? 
Hoe om te weten of iemand gebruik van he…
Is er een manier om gebruik Wireless Rou…
Hoe weet ik of iemand gebruikt mijn Inte…
Wat is een Linksys WEP code ? 
Mijn Belkin Wireless G Router is traag 
Wat is Belkin N1 Wireless ? 
  Netwerken Articles
·Hoe je op afstand bestanden in Windows T…
·DIY WiFi Antenne Van een DirecTV schotel…
·Computer Networking Methoden 
·Hoe je UltraVNC Server Settings Stap op …
·Server protocollen 
·Hoe kan ik gratis internet krijgen met e…
·Hoe maak je een Belkin configureren 
·Hoe te inschakelen Windows Wireless 
·Wat is een SPI Firewall ? 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com