Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> draadloze netwerken >> Content
Oorsprong van Wi - Fi
Wi-Fi is de radiofrequentie die het mogelijk maakt draadloze internetverbindingen , draadloze printers en andere computerapparatuur om te werken zonder directe verbindingen . Het gebruik van Wi - Fi elk jaar is gestegen sinds de introductie op de commerciële markt in 1999 . Maar de ontwikkeling van de Wi - Fi was een coöperatief proces dat meer dan 20 jaar duurde om te volbrengen . De Federal Communications Commission

In 1985 heeft de FCC een besluit genomen om het gebruik van de drie banden van het draadloze spectrum die voorheen een vergunning van de overheid mogelijk te maken. Dit opende radiofrequenties die voorheen niet beschikbaar voor communicatie ondernemers waren . De FCC verwezen naar deze als " garbage bands " en ze waren radiofrequenties voorheen gebruikt door non - communicatie- apparatuur die gebruikt radio -energie , zoals een magnetron . Zonder deze monumentale veranderingen in regelgeving , de ontwikkeling van Wi - Fi zou nooit mogelijk zijn geweest .
Een trage start

Vroege ontwikkelaars
zoals Proxim en Symbol creëerden hun eigen bedrijfsspecifieke apparatuur voor lokale netwerken dat de nieuw vrijgekomen bands benut . Het grootste probleem met deze was dat apparatuur die een bedrijf niet kon communiceren met apparatuur van een ander bedrijf . Dit geplaatst ernstige beperkingen op organisaties gebruik van deze apparaten omdat het opgesloten hen in te kopen van een bepaalde leverancier . Het gebrek aan samenwerking was ook een zware domper op het vermogen van de technologie om te groeien voor gebruik in de massamarkt .
Ethernet Inspiratie

Het wijdverbreide gebruik van Ethernet technologie , een bekabelde verbinding , kwam omdat er was een gevestigde standaard voor de communicatie . Communicatie bedrijven realiseerden zich dat ze ook behoefte aan een vergelijkbare standaard voor draadloze technologie . Hoewel het meer concurrentie tussen de leveranciers betekende , de industriestandaard uiteindelijk leidde tot het wijdverbreide gebruik van Wi - Fi die we vandaag de dag genieten .
Ontwikkeling van een norm

In 1988 , een ingenieur voor NCR Corporation genaamd Victor Hayes samen met Bell Labs werknemer Bruce Tuch en contact opgenomen met het Institute of Electrical and Electronics Engineers ( IEEE ) . De IEEE had vastgesteld de Ethernet-standaard . De 802.11- commissie werd opgericht en bedrijven begonnen de onderhandelingen over de nieuwe norm . De onderhandelingen over de nieuwe norm werden pas afgerond 1997 . De oorspronkelijke 802.11a en 802.11b- standaarden waren zo complex dat zelfs al ingenieurs waren versluiering te compliant apparatuur maken , waren er nog steeds communicatieproblemen met de prototypes . Het was niet tot de Wireless Ethernet Compatibility Alliance ( WECA ) werd gevormd dat apparatuur van verschillende bedrijven was eindelijk in staat om te communiceren met elkaar .
De Apple Connection

om de massamarkt te bereiken , bedrijven iemand nodig om de nieuwe technologie te implementeren en maken het populair . Apple Computer maakte een deal met Lucent , dat het de nieuwe technologie in al haar laptops zou nemen als het bedrijf het product kon leveren tegen een redelijke prijs. Lucent kwam door aan zijn kant van de afspraak en Apple introduceerde de nieuwe draadloze kaart in de toen nieuwe iBook- lijn in 1999 . Andere computerfabrikanten waren er snel bij om de hete nieuwe trend op te merken en heeft de nieuwe technologie in hun laptops ook.

Previous: Next:
  draadloze netwerken
·Hoe het opzetten van een draad…
·Hoe te vergrendelen Uit andere…
·Hoe maak je een WAP4400N Probl…
·Problemen met aansluiten op dr…
·Hoe maak je een USB Wireless A…
·Wat is een draadloze 3G -adapt…
·Hoe Gebruik een Wireless G Rou…
·Zal B /G Wi - Fi- kaarten werk…
·Hoe maak je verbinding een Lin…
  Related Articles
Hoe maak je een Wi - Fi- signaal 
Definitie van Wireless Router 
Hoe je Wi - Fi Connection problemen op t…
Hoe maak je een Wi - Fi Repeater Setup 
Hoe maak je Bereik van een WiFi ( Wirele…
Hoe het opzetten van een Wi - Fi- thuisn…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe het opzetten van Dell Wi - Fi 
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
  Netwerken Articles
·Hoe te configureren SNMP op een D - Link…
·De aard van de Intrusion Detection Syste…
·Manieren om verbinding met internet zond…
·Hoe je Bluetooth -tethering gebruiken 
·Hoe je TCP-poorten sluiten 
·Hoe te Bericht Groepen op Skype 
·Hoe kan ik een Linksys 120N Reset 
·Hoe om bestanden te bekijken op een netw…
·Hoe om te zien of een poort open is op e…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com