Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> internet Netwerken >> Content
Wanneer werd het internet uitgevonden?
De rijping van het Internet was een van de weinige echt revolutionaire gebeurtenissen van de late twintigste eeuw , een periode die gekenmerkt wordt door een overvloed aan overdrijving en zogenaamde revoluties . Dit wordt algemeen erkend , maar toch verrassend weinig mensen beseffen dat het internet was op geen enkele wijze een creatie van de jaren 1990 . In plaats daarvan , zijn oorsprong zijn decennia ouder en breiden terug naar de late jaren 1960 . Geschiedenis

Het idee dat leidde tot het internet werd uitgevoerd door JCR gelegd Licklider in zijn 1960 paper over computernetwerken . Licklider werd hoofd van informatieverwerking bij het Amerikaanse leger onderzoeksbureau ARPA ( later bekend geworden als DARPA ) een paar jaar later . De volgende stap was de ontwikkeling van packet switching -technologie , waardoor gegevens worden overgedragen tussen computers in bundels van data genaamd " pakketjes " door wetenschappers van MIT , het National Physical Laboratory en RAND . Al deze werkzaamheden hebben geleid tot de activering van ARPAnet tussen Standford University en UCLA in oktober 1969.
Effecten

ARPAnet
was niet het internet zoals wij dat kennen en denken vandaag . Er was geen " World Wide Web " betrokken zijn , noch was er zoiets als een webbrowser . Het was echter de kern van wat zou het internet geworden , en veel van de fundamentele internet technologieën die we nu als vanzelfsprekend werden ontwikkeld voor gebruik op ARPAnet . Het systeem snel uitgebreid , en door de vroege jaren 1980 , werden meer dan 200 onafhankelijke computer hosts involved.The succes van ARPAnet voortgebracht internationale belangstelling voor packet switching -technologie , hoewel weinig buitenlandse computersystemen verbonden ARPANET . In plaats daarvan , de International Telecommunication Union begon de X.25- norm in 1974 , die de basis voor de Europese netwerken zoals Britain's JANET.There belangrijkste verschillen in hoe de twee systemen over het algemeen werden gebruikt werden waren . ARPANET was vooral een academisch netwerk , maar het had de algemene e-mail -functie zoals we die kennen van het vandaag . Het X.25 - gebaseerd systeem was beschikbaar voor zakelijke en had een functie genaamd Telnet.In 1979 , CompuServe werd de eerste leverancier van e- diensten aan thuisgebruikers . Van daar , de service uitgebreid met bulletin boards zoals FidoNet en andere bekende vroege Internet providers zoals AOL en Prodigy bevatten .
Misvattingen

Het idee dat ARPAnet werd ontwikkeld om de computer communicatie mogelijk om een ​​nucleaire aanval te overleven is weinig meer dan een kleurrijk verhaal . Maar het is waar dat het lood wetenschapper bij RAND studeerde packet switching als een middel om schade te bestrijden van slopende een computernetwerk .
Features

De volgende fase in de uitvinding van het internet was de eenmaking van de normen in netwerken . Verschillende werden geprobeerd , maar het was pas in 1983 dat het TCP /IP-standaard door middel van DARPA werd geduwd . TCP /IP is de universele internetstandaard sindsdien . HTML , HTTP en de eerste webbrowser werden ontwikkeld in Zwitserland eind 1990 . ARPA- zelf was achterhaald door toen en was vervangen door nieuwere technologieën .
Theorieën /Speculatie

Veel datum
de uitvinding van het internet om ARPAnet online gaan , maar dit is afhankelijk sterk van wat wordt bedoeld met " Internet ". Het woord " internet" is niet gemaakt om te beschrijven wat een netwerk zoals ARPA deed tot meer dan 5 jaar later , in 1974 . Bedenk dat tegen de tijd dat het World Wide Web , met zijn browsers en multimedia-functionaliteit , is wat de meeste mensen bedoelen als ze zeggen " Internet , " en dat tegen de tijd dat zelfs de meest primitieve aspecten van Web -technologie was ontwikkeld , ARPANET was verouderd . Daarom , sommige denken van het internet als zijnde echt begon in Zwitserland in 1990 , en niet met ARPANET in 1969 .

Previous: Next:
  internet Netwerken
·? Wat is USB Broadband 
·Hoe te NNTP gebruiken 
·Hoe te Redirect COM1 een USB-p…
·Hoe weet ik of de buren Met mi…
·Hoe maak je een Self - Signed …
·Broadband Access Vereisten voo…
·Hoe te configureren Active X 
·Definieer IEEE Standards 
·Hoe te openen Uw IP-poort voor…
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
De aard van de Wireless Security Threats…
De eenvoudige manier om Set Up een Mac A…
  Netwerken Articles
·TCP /IP -netwerk Layer Protocols 
·Hoe om te controleren Beschikbaar Ethern…
·Hoe maak je een draadloos netwerk oploss…
·Hoe te PCAnywhere uitschakelen 
·Het openen van poorten op een Cisco -rou…
·Hoe te testen voor de CCNA certificering…
·Hoe controleert de NTP-server in Windows…
·Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
·Wat is Gemengde Cell Ondersteuning voor …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com