Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> computer Upgrades >> Content
Penryn 3Mb Vs . 6MB
Intel Core 2 Duo- processors met de nieuwe Penryn kern worden snel hun weg vinden in de laptop en desktop computers . Penryn processors zijn enkele van de meest krachtige CPU's op de markt , maar het kan moeilijk zijn om hun relatieve performance meten door simpelweg naar hun modelnummers . Variaties van de Penryn processor zijn beschikbaar met 3MB en 6MB cache maten , en deze CPU's hebben verschillen die moeten worden overwogen wanneer u zich voorbereiden op een nieuwe computer te kopen of een upgrade van uw bestaande. Achtergrond

Elke computer momenteel processor in productie heeft een bepaalde hoeveelheid van niveau 2 , of L2- cache . L2-cache dient als een go-between , selectief ophalen van gegevens uit hoofdsysteem geheugen van de computer ( RAM ) die kan worden vereist door de processor . Omdat de L2 cache is een deel van de processor zelf , gegevens worden uit de cache vele malen sneller dan kan het RAM overgedragen . Processoren zijn geprogrammeerd om de gegevens die kunnen worden verlangd van RAM en halen voordat het daadwerkelijk nodig is te voorspellen . Als deze voorspellingen juist zijn , is de algehele snelheid van een computer toe . Echter , 6 megabyte aan L2-cache verbleken in vergelijking met de 2 gigabyte totale systeem-RAM die in veel computers . Als gevolg hiervan , de voorspellingen van processors vaak onjuist zijn , en de grootte van een processor L2-cache maakt minder verschil in snelheid van een computer dan je zou denken .
Gelijkenissen
< br >

de snelste Penryn processor met 3 MB cache is de P8800 , haar 6MB neef is de P9600 . Beide processoren delen een klokfrequentie van 2,66 GHz . Afgezien van hun uiteenlopende L2-cache maten , de twee processors zijn vrijwel identiek .
Cost

De Penryn P8800 en P9600 zijn apart geprijsd ongeveer $ 100 per 2009 de 6MB P9600 wordt de duurdere van de twee . Beschouw het prijsverschil bij de beslissing welke processor te kopen als je geïnteresseerd bent in het upgraden van uw huidige computer , zoals je kunt vinden dat de iets betere prestaties van de P9600 de veel hogere prijs niet rechtvaardigt .
Prestatie

bij het vergelijken van verschillende processors die dezelfde kern , de klokfrekwentie maakt een veel groter verschil in de algehele snelheid van de processor dan de cache . In termen van de echte wereld prestatie , een verdubbeling van de grootte van de cache van een Penryn processor resulteert in een maximale stijging van ongeveer 8 procent snelheid.
Inkoop

Denk aan de kosten - naar - prestatieverhouding bij de beslissing of een 3MB of 6MB Penryn te kopen, indien de klokfrequenties van de twee processors zijn hetzelfde . Voor de meeste toepassingen , een 3 MB Penryn op dezelfde kloksnelheid is een betere keuze , omdat het een vergelijkbaar prestatieniveau voor veel minder geld .

Previous: Next:
  computer Upgrades
·Hoe je het geheugen wijzigen o…
·Radeon 4770 Vs . Radeon 5670 
·Hoe kan ik een Dell Inspirion …
·Vergelijking van Intel Core 2 …
·Hoe maak je een RAM -geheugen …
·Gaming PC Specs 
·Hoe maak je een Front Audio Pa…
·De basis van Bluetooth 
·PC Vs . PC2 Geheugen 
  Related Articles
iPad 16 Vs . iPad 32 
De voordelen van een iPad Vs . Laptop 
Google Android Tablet PC Vs . iPad 
Que Vs . iPad 
16gb iPad Vs . 32gb iPad 
Android Pads Vs . de iPad 
HP TouchSmart tm2t Vs . Apple iPad 
iPad Vs . HP TC1100 
iPad Vs . Android Tablet 
  Hardware Articles
·Wat tapes zijn compatibel met DAT72 ? 
·Hoe maak je een Canon Inkjet herstellen 
·Hoe kan ik een Lexmark X5470 in Microsof…
·Hoe toevoegen draadloos aan een iMac 
·Gemeenschappelijk Computer problemen met…
·De Dell Docking Station Input niet wordt…
·Hoe een tweede RAM Chip Install 
·Hoe gegevens Uit ophalen van een MacBook…
·Wat is een mainframe -computer gebruikt?…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com