Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> draadloze netwerken >> Content
Moet ik gebruiken WEP -of WPA - PSK ?
Beveiliging van uw draadloze netwerk is essentieel om onbevoegd gebruik van uw internetverbinding te voorkomen en uw gegevens te beschermen , en gaat vaak gepaard met niets meer dan het selecteren van de relevante beveiligingsmodus in het draadloze apparaat en het invoeren van een sleutel . Draadloze apparaten, zoals routers bieden verschillende keuzes van security modes, waaronder WEP , WPA en WPA2 . WEP is meestal de gemeenschappelijke keuze , om geen andere reden dan is het eerste in de lijst , maar het heeft een aantal zwakke punten , het maken van WPA een betere keuze voor de sterkere beveiliging . Wireless Security

Door hun aard , de draadloze signalen gebruikt om informatie tussen uw computer en de router te voeren, staan ​​open voor iedereen , en iedereen met een draadloze kaart en de juiste software kan de datapakketten te onderscheppen . Onbeveiligde netwerken zenden de gegevens zonder encryptie , waardoor aanvallers om uw gegevens te bekijken . Beveiligde netwerken versleutelen uw draadloze signalen , ervoor te zorgen dat uw gegevens prive . Onbeveiligde netwerken kunnen ook een persoon om verbinding met het internet via uw verbinding , uw bandbreedte stelen , verslechtering van de prestaties van uw netwerk en potentieel ernstige gevolgen als de acties van de persoon bent aangemeld onder je IP-adres . Als de persoon voert illegale activiteiten zoals hacking , het downloaden van illegaal gekopieerde materialen of bekijken van kinderporno , zullen de onderzoekers wel leiden terug naar uw internetverbinding .
WEP-beveiliging

Wired Equivalent Privacy of WEP , werd in 1999 in de oorspronkelijke 802.11-standaard voor draadloze netwerken geïntroduceerd , en is nog steeds in gebruik is op de datum van publicatie . WEP gebruikt hexadecimale sleutels, die zijn 10 tekens voor een 40 - bits of 64 - bits sleutel , 26 tekens voor een 128 - bits sleutel of 58 tekens voor een 256 - bits sleutel . Echter , kunnen aanvallers de sleutel te vinden door het vastleggen van netwerkpakketten en actief gespecialiseerde software ; zelfs gemiddeld computers zijn krachtig genoeg om een WEP- sleutel te vinden in slechts een paar seconden , waardoor aanvallers onbeperkte toegang tot uw netwerk
.
WPA beveiliging

Ontwikkeld door de Wi - Fi Alliance , Wi - Fi Protected Access , of WPA , en zijn opvolger , WPA2 , het overwinnen van de tekortkomingen in WEP . WPA - PSK verwijst naar pre - shared key mode , ontworpen voor gebruik op thuis en kleine kantoren netwerken . Een van de problemen met WEP is het gebruik van een statische coderingssleutel , gebruikt om ieder pakket coderen betekent indien voldoende pakketten worden verzameld , kan een aanvaller de sleutel af te leiden . WPA verbetert dit door gebruik te maken van de temporal key integrity protocol , of TKIP , te toetsen veranderen met elk datapakket . WPA2 gaat verder met behulp van de sterke AES-encryptie -algoritme standaard , verder te beschermen van uw draadloze data .
Suggestions

Alle nieuwere netwerkapparatuur biedt een keuze van WEP of WPA2 - PSK beveiliging en WPA2 is de duidelijke keuze voor de extra veiligheid biedt . Sommige oudere netwerkapparatuur kan ondersteunen alleen het WEP-protocol , en als dit het geval is , serieus probleem verhelpen . Sommige fabrikanten bieden firmware-upgrades om WPA toe te voegen , en het upgraden van de hardware biedt ook andere voordelen , zoals een snellere overdracht van gegevens en meer betrouwbare verbindingen . Windows XP heeft WPA-ondersteuning sinds Service Pack 2 , met een verdere update van KB893357 om WPA2 ondersteuning toe te voegen . Windows Vista en Windows 7 ondersteunen beide WPA2 uit de doos .

Previous: Next:
  draadloze netwerken
·Hoe het opzetten van een Compa…
·Hoe maak je een Home Computer …
·Welke onderdelen heb je nodig …
·Hoe te verbinden met een PC dr…
·Problemen met een E3000 
·Waarom heb ik een Broadband Ca…
·Hoe kan ik het netwerk van een…
·Hoe kan ik een laptop werken o…
·Waarom wordt mijn Sony WLAN ni…
  Related Articles
Hoe je twee draadloze routers 
Hoe je DSL gebruiken Met een draadloze l…
Hoe configureer ik mijn laptop te werken…
Hoe u uw pc gebruiken als een draadloze …
Hoe maak je een draadloze router repeate…
Hoe een Belkin Wireless G Router gebruik…
Hoe maak je een WCG200 
Hoe maak je een Single Draadloze Net Con…
Hoe kan ik printen met een draadloze rou…
  Netwerken Articles
·Inter - Access Point Protocol 
·Hoe te Schakel Windows XP Firewall 
·Hoe kan ik een Linksys WAP Fabrieksinste…
·Hoe te installeren DD - WRT 
·Hoe de Administrator Password Reset Na e…
·Hoe controleer ik de verbinding van een …
·Hoe je BIND Cache Flush 
·Hoe kan ik een domein gebruiker Creëren…
·Hoe een Mail Server Creëren 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com