Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> draadloze netwerken >> Content
Wat zijn de normen van WLAN , en wat zijn de voordelen en nadelen ?
Draadloze technologie heeft het mogelijk netwerk gebruikers toegang tot informatie en apparaten zonder het inpluggen van een kabel op de computer . Zakelijke kosten zijn verminderd door het delen van printers , copiers en software op een netwerk - gebaseerde omgeving . Tal van draadloze standaarden worden gebruikt voor netwerken die grote delen of gewoon een huis . De vier meest voorkomende WLAN- standaarden 802.11 b , a , g en n . 802.11b

In juli 1999 heeft het Institute of Electrical and Electronic Engineers ( IEEE ) geratificeerd de 802.11b-standaard . Vergeleken bij het ​​origineel en achterhaald 802.11 standaard , werd de doorvoersnelheid sterk toegenomen . De standaard verzendt gegevens via de 2,4 GHz-band met een maximale snelheid van 11 Mbps . In vergelijking met de andere gelijkaardige normen die vandaag beschikbaar zijn , de 802.11b-standaard is enigszins verouderd . Echter, sommige thuisgebruikers blijven om deze technologie te gebruiken voor hun draadloze netwerken .
802.11a

De 802.11a-standaard werd in hetzelfde jaar als de 802.11b-standaard geratificeerd . Het grote verschil met 802.11a is dat hij via de 5 GHz-band . Het biedt minder interferentie en dus een betere kwaliteit van de verbinding . Een ander voordeel van de standaard was dat , in theorie , zou men toch overdrachtssnelheden tot 54 Mbps . Echter, de meeste bevonden realistisch alleen verzonden op ongeveer 25 Mbps . Deze norm sloeg niet aan vanwege het feit dat het werd geabsorbeerd veel gemakkelijker , waardoor het bereik van de WLAN verminderd .
802.11g

Het meest gemeenschappelijke van de normen onder de thuisgebruikers , 802.11g werd officieel uitgebracht in juni 2003 . De standaard aangeboden met dezelfde snelheid als 802.11a , maar door middel van de reeds succesvolle 2,4 GHz-band die de 802.11b-standaard gebruikt . Het primaire probleem gevonden met de 802.11g is het niveau van de storing te wijten aan het aantal andere apparaten die dezelfde band gebruiken . Dergelijke apparaten zoals draadloze telefoons en draadloze headsets gebruiken ook de 2,4 GHz-band .
802.11n

De meest recente van de vier meest voorkomende normen , 802.11n biedt gebruikers minder storing door het gebruik van de 5 GHz-band , maar het levert ook via de 2,4 GHz-band . In theorie biedt snelheden tot 10 keer de theoretische snelheid van de 802.11g standaard , maar loopt typisch ongeveer 200 Mbps . Echter , om de optimale snelheid en de kwaliteit van de overdracht te realiseren , efficiënte opstelling van de kanalen en bands is noodzakelijk .

Previous: Next:
  draadloze netwerken
·Hoe maak ik een Lexmark 3300 W…
·Hoe werkt het Cisco Valet USB …
·Wat nodig is om Set Up een Wi …
·DIY : WiFi USB Antenne Van Sat…
·Hoe maak je een Wireless Adapt…
·Hoe Fix Wireless verbreken Pro…
·Hoe kan ik een laptop Zoek doo…
·Hoe te verbinden Twee Laptops …
·Waarom gebruik maken van Wi - …
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Wat hebt u nodig voor Hook Up een draadl…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Wat is een Wireless Network Router ? 
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
  Netwerken Articles
·Hoe maak je een FTP -server Zoeken 
·Hoe kan ik zien wie er Toegang tot uw dr…
·Hoe kan ik Wire Voice & Data Cat5e bedra…
·Hoe toegang Telus Gateway Wireless Modem…
·Verbinding maken AT & T High Speed ​​Int…
·Data & Network Communication Technology 
·Hoe kan ik een draadloze kaart wijzigen …
·Hoe te kopen je een website naam 
·Wireless - G netwerk Vs . Wireless - N n…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com