Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Kenmerken van Token Ring netwerken
IBM uitgevonden haar Token Ring-netwerk architectuur in de jaren 1980 en lobbyde de IEEE 802.5 commissie aan te nemen als de 802.5 standaard . Hoewel de Token Ring architectuur is in veel opzichten superieur aan Ethernet , IBM getracht te profiteren van hun uitvinding met grote licenties en royalty's . Ethernet De lage kosten en eenvoudiger implementatie won de dag met bedrijven en Token Ring gaat nu de weg van de dinosaurus . Ring topologie

Token Ring -netwerken maken gebruik van een logische ring topologie . Dit betekent dat een " token ", of speciale datapakket , reist van computer naar computer rond de ring van de aangesloten computers . Als een computer wil verzenden, moet wachten totdat het de token . Terwijl deze langzame lijkt , is het belangrijk om te onthouden dat het signaal reist op of nabij de lichtsnelheid . Deze topologie vermijdt de botsingen die worden geassocieerd met Ethernet bus topologie netwerken . De introductie van geschakelde Token Ring rekent af met de ring , omdat een switch vormt een verbinding tussen de twee apparaten met elkaar communiceren .
Kabels , connectoren en Hubs

token Ring netwerken aanvankelijk gebruikt Type - 1 shielded twisted pair bekabeling . Type - 1 STP is een dikke kabel en is moeilijk om mee te werken in krappe situaties . De type - 1 connectors waren identiek aan elkaar , in plaats van typische male-female connectors , waardoor elke connector te worden aangesloten op een andere connector . Latere ontwikkelingen mogen Token Ring te draaien op niet-afgeschermde twisted pair bekabeling , maar niet veel bedrijven willen uitrukken bekabeling ze hebben betaald te hebben geïnstalleerd net te zetten in een ander type . UTP beperkt ook het aantal apparaten op een ring naar 72 , terwijl het STP maakt het mogelijk tot 260 apparaten per ring . Token Ring -netwerken gebruiken meestal hubs heet een multi- station toegang eenheden . Deze MAUs zijn onderling te combineren samen om grote ringen vormen .
Benutting van bandbreedte

Non - geschakelde Token Ring -netwerken niet ervaren datapakket botsingen , omdat de signaal gaat rond de ring in een richting . Dit maakt Token Ring netwerken bandbreedtegebruik van ongeveer 80 procent. Non - switched Ethernet netwerken , anderzijds , verzadigd ongeveer 35 procent gebruik . Deze bezettingsgraad hoge bandbreedte door Token Ring netwerken was een van de belangrijkste redenen de concurrentie tussen de twee technologieën was zo hevig in de vroege jaren 1990 .
Componenten Kosten

IBM
maakte een kritieke fout in de marketing van de Token Ring architectuur toen ze verklaarde hoge royalties en licentiekosten voor die bedrijven maken Token Ring netwerkkaarten , hubs en andere componenten . Dit veroorzaakte de kosten van het implementeren en onderhouden van een Token Ring-netwerk veel hoger dan de kosten van Ethernet zijn.

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Introductie tot Network Protoc…
·Hoe je een printer tussen een …
·Hoe maak je verbinding een dir…
·Het verschil tussen UTP en STP…
·Hoe de NetBEUI Workgroup op ee…
·Wireless PC vs Vast 
·Wat is een standaard statische…
·Hoe een File Association Met G…
·Hoe de C Drive uitschakelen 
  Related Articles
Definitie van Wireless Router 
Hoe maak je Bereik van een WiFi ( Wirele…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
De aard van de Wireless Security Threats…
Hoe de beveiliging van een draadloos net…
Hoe maak je een WiFi -antenne Make Out v…
Wat zijn de voordelen van het gebruik va…
Hoe kan ik Boost het bereik en de kracht…
  Netwerken Articles
·Hoe maak je verbinding met een externe c…
·How to Set Up een draadloos internet net…
·Hoe WiFi Range Extenders Work 
·De voordelen van e-mail als communicatie…
·Apple Broadcast Protocollen 
·Wat doet de URL HTTPS Mean ? 
·Hoe te openen Uw IP-poort voor een Minec…
·Hoe je cookies verwijderen handmatig 
·Zijn er verborgen websites ? 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com