Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Typische LAN Network
Netwerken computers was ooit gereserveerd voor grote bedrijven . Toen de eerste generatie personal computers kwam langs , apparatuur prijzen en de technische aard van communicatieprotocollen en bekabeling ontmoedigd kleinere bedrijven en consumenten die zouden hebben overwogen netwerken hun computers . De meeste computers die momenteel op de markt zijn uitgerust met netwerkkaarten en besturingssystemen die het mogelijk maken de gemiddelde consument om snel te sluiten op en te communiceren met een netwerk . Network Hardware

Networking
, in zijn eenvoudigste vorm kan worden gedaan met twee computers met netwerk interface-kaarten en een Ethernet-kabel . Deze configuratie is beperkt doordat de computers alleen kunnen communiceren met elkaar . Het toevoegen van een schakelaar of hub maakt de toevoeging van meer netwerkapparaten . Alleen het aantal beschikbare poorten op elk apparaat beperkt het aantal netwerkverbindingen . Switches of hubs kunnen worden piggybacking om het aantal beschikbare poorten uit te vouwen .
Servers

Een server is geen strikte noodzaak voor een LAN . Een netwerk zonder een server wordt aangeduid als peer-to -peer omdat geen enkele computer is belast met het besturen van veiligheid of andere netwerkfuncties . File servers fungeren als centrale bewaarplaatsen voor bestanden en toegang tot de gegevens alsmede het verschaffen van een gunstige centrale back-up point . Databaseservers zijn belast met het runnen van database queries en processen, terwijl het elimineren van de noodzaak voor client -computers op de verwerking belasting en geheugen overhead die nodig is op een gedistribueerd systeem te dragen . Er zijn een aantal andere server die kan worden aangesloten op een LAN en geconfigureerd om een ​​centrale administratieve punt voor speciale functies. Zoals met computers standaard gebruiker , zijn servers verbonden met het LAN via hubs of switches .
Communications Protocol

Het meest gebruikte netwerk communicatie protocol is Transmission Control Protocol /Internet Protocol of TCP /IP . Aangezien dit de communicatie methode die door het internet , heeft het grotendeels vervangen oudere protocollen zoals NetBIOS- en NetBEUI vanwege de flexibiliteit , veiligheid en gemak .
Netwerkverbindingen

Ethernet bekabeling , ook wel CAT5 wordt dat in de meeste commerciële toepassingen . Bedrade aansluitingen bieden iets sneller data doorvoer dan draadloze gegevensoverdracht maar ook als veilig . Eenvoudige draadloze encryptie is relatief eenvoudig voor een ervaren hacker te breken . Complexe encryptie schema's problemen met de gegevensoverdracht omdat elk datapakket moet worden gecodeerd voordat het wordt verzonden en gedecodeerd wanneer het wordt ontvangen .
Topologie

De typische client /server Ethernet LAN is een ster -configuratie genoemd . Dit komt door het feit dat de server of servers instellen , theoretisch , in het midden van het net aan de hub of switch . De schakelaar is belast met de distributie van het verkeer naar de client-computers en de leiding van inkomend verkeer naar de server .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Hoe het opzetten van een LAN- …
·Hoe maak je een DNS -server co…
·Hoe maak je een statisch IP Pr…
·Hoe te Routing & Remote Access…
·Hoe maak je een draadloze netw…
·Hoe om bestanden te delen Van …
·Hoe te verbinden POP & IMAP cl…
·Hoe maak je een Cluster Server…
·Hoe het opzetten van een LAN- …
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
Hoe maak je een draadloos netwerk beveil…
Hoe maak je opnieuw configureren van een…
Hoe maak je Secure een Linksys Wireless …
Hoe het opzetten van een Wi - Fi- thuisn…
Hoe het opzetten van een beveiligde draa…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Hoe maak je een netwerk wachtwoord wijzi…
  Netwerken Articles
·Hoe kan ik een Linksys Wireless Network …
·Hoe te verbinden een laptop een draadloz…
·Wat is het verschil tussen een hub en ee…
·PHS300 Installatie Firmware 
·Hoe te verbinden een laptop om een ​​Hom…
·Hoe te Quintum configureren 
·Alternatieve Phone Services 
·Internet Service Alternatieven 
·Lijst van Belkin Frequenties 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com