Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Wat is een client - server -computer netwerk?
Het is algemeen bekend dat in de zakenwereld een " client" is iemand die het nodig diensten van uw bedrijf . In de restaurant wereld een " server " is de persoon die je eten en drinken brengt aan uw tafel . Meer in het algemeen , een klant is een consument van diensten, terwijl een server is een aanbieder van diensten . In de computerwereld een client - server netwerk is gemaakt van up van clients die bronnen en servers die ze nodig hebben . Computernetwerken

computernetwerk wordt algemeen gedefinieerd als twee of meer computers die met elkaar door een soort drager verbonden . Klein netwerk kan zo weinig als vijf of tien computers en printers zijn verbonden , en zijn meestal beperkt tot een gebouw. Grote netwerken kan duizenden computers aangesloten hebben en kan de hele wereld omspannen . Natuurlijk , het internet is het grootste netwerk , of internetwerk in het bestaan ​​, het aansluiten van miljoenen klanten voor miljoenen servers .
Opdrachtgevers

In de computerwereld een cliënt is een computer die een dienst of een informatiebron verbruikt . Dit kan een computer die moet een document op een netwerkprinter printen. Of het kan een computer bouwen van een rapport door de toegang tot records op database- server van het bedrijf te zijn . Ongeacht de functie , wordt de klant vraagt ​​om een ​​dienst van een andere computer of apparaat op het netwerk .
Servers

In de tegenovergestelde rol , servers bieden middelen en diensten aan klanten . Een server kan een database- server , een applicatie -server , een printserver of een Internet- firewall zijn. In elk geval dienen de computer reageert op het verzoek van een klant voor een dienst of een informatiebron . Servers kritischer een netwerkomgeving door het feit dat naarmate server typisch een single point of failure . Als bijvoorbeeld de databaseserver uitvalt , kan geen klanten naar de database. Dit is de reden server beheerders zijn verantwoordelijk voor dat servers zijn back-up op een regelmatige basis . Sommige servers zijn zo essentieel dat ze worden ' geclusterd ', wat inhoudt dat de aansluiting van meerdere servers samen op een manier dat als er een uitvalt , een ander kan halen de lading en voor een continue uptime voor de dienst .
Dual Rollen

In sommige netwerken sommige computers kan een server een minuut en een client de volgende zijn. Bijvoorbeeld , als de backup server begint een back-up van de database server , de database server wordt een client naar de backup server . In een klein netwerk waarin geen dedicated server bestaat, kan een computer financiële gegevens en ander kan house werknemer gegevens te huisvesten. Op elk punt van een van deze machines kan nodig zijn om toegang te krijgen tot de andere , steeds een klant en het maken van de andere computer vult de rol van server .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Je laptop , smartphones en com…
·Hoe maak je een Verzwakte Cat5…
·Hoe een 5 - Port Workgroup Swi…
·Hoe kan ik wijzigen Inside Int…
·Hoe u Windows DHCP configurere…
·Patch Panel bedradingsrichtlij…
·Hoe naar Home Network Activity…
·Hoe de duplex instellen op de …
·Hoe te File & printerdeling in…
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
Hoe maak je een draadloze router op Wind…
  Netwerken Articles
·Hoe Domein Niveaus controleren 
·Hoe te Verschillende computers verbindin…
·Wat is een Trojan Horse Attack ? 
·Hoe kan ik een Pin Into My Netgear Wirel…
·Hoe de HP Blade Server C7000 Bereid je v…
·Hoe maak je verbinding een router met ee…
·? Wat is een Smurf Attack 
·Hoe te testen en debuggen PHP IIS Met Ne…
·Hoe te NetGear DG834G Configure 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com