Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> internet Netwerken >> Content
Doel van het IP- protocol
Op het gebied van netwerken , protocollen worden gedefinieerd als een set van standaard , vooraf bepaalde regels en voorschriften voor computers te communiceren met elkaar. Deze protocollen bepalen hoe een computer een verbinding , hoe het moet worden aangepakt dient te zijn vastgelegd , en hoe zij de gegevens moeten op de ontvanger . Momenteel worden veel gebruikte netwerkprotocollen via computernetwerken voor verschillende doeleinden . Onder hen allen , IP ( Internet Protocol ) is het meest gebruikte netwerkprotocol in de hedendaagse netwerkomgevingen . Veel van de huidige wereldwijde netwerkscène is gebaseerd op de adresseringstechnieken door IP . Aanpakken

Het belangrijkste doel van IP is een belangrijke aanpak van techniek om een ​​netwerk en zijn elementen. Het proces van het aanpakken telt dat elk knooppunt binnen het netwerk een afzonderlijke adres (of IP -adres ) voor individuele communicatie sessies moeten hebben . Tijdens de inter - netwerk communicatie -sessies , wordt IP gebruikt om een adres te gehele netwerk als goed, wat handig is wanneer twee knooppunten van verschillende netwerken proberen te communiceren met elkaar leveren . Dit kan worden beschouwd als het fundament van het " netwerk van netwerken " , dat is het internet .
Netwerk Convergentie

IP
is een veel gebruikt protocol bij de vorming van een heterogene of geconvergeerde , netwerk. Een heterogeen netwerk een groot aantal verschillende gekoppelde netwerken , die op verschillende technologieën . Zo kan IP- effectief verbinden netwerken zoals WiFi , WiMAX , Ethernet , ATM ( Asynchronous Transfer Mode ) , glasvezelnetwerken , met elkaar en vormen een wereldwijde communicatie -interface . Dit proces van interconnectie wordt vergemakkelijkt door een sub - protocol van IP genaamd ARP ( Address Resolution Protocol ) of NDP ( Network Discovery Protocol ) .
Netwerk Segmentatie

IP verschaft een faciliteit te breken een netwerk in segmenten , zodat het maximum aantal clients (computers ) kunnen worden verbonden met elkaar . Dit proces staat bekend als netwerksegmentatie of sub - netwerken . Door het segmenteren van een netwerk , kunnen verschillende sub - netwerken worden gecreëerd binnen een enkel netwerk , een proces dat de algemene veiligheid van het netwerk en de grootte kan verhogen , en kan het netwerk files aanzienlijk verminderen . Bovendien , een ander groot voordeel van netwerksegmentatie via IP- ligt in het feit dat het uitvallen van een cliënt (node ​​) geen invloed heeft op de communicatie tussen de andere klanten .
Netwerk Indeling

IP classificeert netwerken in drie grote klassen op basis van hun adres regelingen : ie klasse A ( 192.168.0.0 ) , klasse B ( 172.16.0.0 ) en klasse C ( 10.0.0.0 ) netwerken . Elk netwerk werkt op een ander niveau en omvat klanten in de vorm van computers , switches , routers en zelfs gekoppelde subnetwerken . Bovendien heeft IP het aantal cliënten vastgesteld voor elk netwerk klasse , bijvoorbeeld , kan een typische C -klasse netwerk te vergemakkelijken tot 65.536 clients , kan klasse B meer dan 1 miljoen klanten hebben , en klasse A kan worden meer dan 16 miljoen nodes in een enkele netwerk .
Routing

Routing
is de belangrijkste eis van het internet , die effectief wordt benaderd en uitgevoerd door IP uitgevoerd . Routering betreft de communicatie tussen twee verschillende netwerken door middel van apparaten genaamd routers , op een gedeelde gemeenschappelijke schakel als WAN ( wide area network ) , internet, enz. Deze routers zijn te herkennen aan hun verschillende IP -adres , die uiteindelijk wordt een adres om toegang te krijgen tot een bepaald netwerk met dat een router is aangesloten . Op deze manier IP helpt meerdere gebruikers , in verschillende netwerken van verschillende steden , landen of zelfs continenten , om te communiceren met elkaar gemakkelijk en snel .

Previous: Next:
  internet Netwerken
·Hoe maak je een aantal website…
·Hoe te Adobearm.exe uitschakel…
·Hoe kan ik Google Analytics pr…
·Kenmerken van Mobile IP 
·Soorten Web Adressen 
·Wat is een Cyber ​​Gemeenschap…
·Wat is RAS Error 691 of Error …
·Hoe maak je een geldinzameling…
·Hoe te Lokale bedrijven zoeken…
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Definitie van Wireless Router 
Hoe maak je Bereik van een WiFi ( Wirele…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
  Netwerken Articles
·Hoe het standaard wachtwoord Instellinge…
·Wat is FTP Over Impliciet TLS /SSL ? 
·Hoe een Airlink 101 Wireless Router inst…
·Hoe maak je een Ethernet -kabel verwijde…
·Wat is het verschil tussen Serial Line I…
·Hoe te Voice Vlan configureren op 3560 
·Omnidirectionele antenne Types 
·Hoe maak je een Domain Controller Maak e…
·Hoe de Data Network Converge Met VoIP 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com