Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Micro Processor Types
De microprocessor of CPU ( centrale verwerkingseenheid ) bewerkingen op de gegevens in een computersysteem . Het is het belangrijkste onderdeel van de computer . Zonder de microprocessor , zou de computer niet werken . Het verwerkt de instructies en voert wiskundige en logische bewerkingen . Er zijn verschillende types van microprocessors , maar dezelfde functie , die gegevens zo snel mogelijk verwerken voeren . Single , Dual en multicore processors

De belangrijkste factor bij het bepalen van de kracht van een microprocessor is hoe snel het data kan verwerken . Wanneer een instructie van de microprocessor heeft bereikt , begint een proces waarin het neemt de instructie uit elkaar en zet in verschillende delen van de microprocessor voor analyse en exploitatie .

Om het proces sneller , dual - core processors proces twee instructies maken tegelijk . Twee verschillende kernen hanteren instructies , die parallel werken . Het resultaat is dat de microprocessor een instructieset in de helft van de tijd kunnen voltooien .

De operationele filosofie gaat nog een stap verder met de introductie van de quad core en zelfs multicore processoren die zorgen voor verwerking dan de quad core podium . Dit heeft programmeurs de mogelijkheid om geavanceerde programma's die eerder processors niet aankon ontwikkelen. De geavanceerde programma's die nu te zien op desktop computers , zoals spelletjes , browsers en database operaties , kon niet uitvoeren zonder krachtige processoren .
Instructie - Based Microprocessor Types

De instructie set is het deel van de computerarchitectuur die zich bezighoudt met de programmering . Dit omvat memory architectuur , soorten data , exception handling ( als er iets niet goed gaat ) , registreert ( speciale interne adressen ) , het aanpakken van modes ( er zijn meerdere locaties waar de instructie zou kunnen worden in de CPU ) , instructies en interrupts ( bellen andere hardware . om een taak uit te voeren ) op Twitter

In het complex Instruction Set Computer ( CISC ) ​​, de microprocessor voert de meeste taken zelf , er is geen afsplitsing . Maar Reduced Instruction Set Computer ( RISC ) ​​, veel van de verwerking uitgevoerd op de software , . Geldt een gereduceerde belasting van de microprocessor

lang instructiewoord ( VLIW ) is een instructieset die sommige compileert van de instructies uit te voeren door software . Wanneer het stelt een programma , het behandelt het gehele programma als een set -eenheid , in plaats van een lijn per lijn operatie . VLIW is de volgende stap in het RISC -proces . Het effect is een lagere hardware- kosten , omdat de software voert de instructie stap .
Microprocessor Typen Op basis van Producenten

Fabrikanten
ook verschillende types microprocessor . De twee belangrijkste fabrikanten zijn Intel en AMD . Beide hebben single-core , dual- en multicore -processors . Enkele van de populaire merken zijn de Pentium met zijn varianten . De Pentium 3 , Pentium 4 , Pentium D , Celeron en Core zijn enkele van de microprocessor types van Intel . AMD heeft ook een familie van microprocessoren . Dit zijn de Operton , Athelon en Sempron -modellen , plus hun varianten .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Hoe maak je verbinding Magic S…
·L2 Cache Specificaties 
·Hoe maak je een moederbord ver…
·Hoe je het geheugen in een Gat…
·Soorten DDR geheugen 
·Hoe maak je een MSI moederbord…
·Waarom wordt mijn AGP-kaart Cr…
·Hoe de snelheden van geheugenm…
·Celeron Vs . Pentium 4 Prestat…
  Related Articles
Soorten iPad Styluses 
Soorten iPad 
Video Bestandstypen voor de iPad 
Soorten Computer Werkstations 
De verschillende soorten van computers 
Wat is een processor Box ? 
Soorten Computers & hun toepassingen 
Hoe MP3 -bestanden downloaden naar een M…
Hoe te identificeren een RAM Processor G…
  Hardware Articles
·Hoe zet ik een Hoger AH in een UPS ? 
·Hoe Transfer My TV Shows Van Mijn media …
·Hoe maak je een Celeron Moederbord Met e…
·Wireless Laser Mouse Tracking Problemen 
·Problemen met TrendNet KVM 
·Hoe te Refill een iPrint 
·Hoe je het scherm op een ThinkPad T500 V…
·Wat zijn de maandelijkse betalingen voor…
·Creative Labs Speaker Problemen 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com