Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Celeron Vs . Pentium 4 Prestatie
Meer dan 40 jaar geleden , Intel mede-oprichter Gordon Moore voorspelde transistors een computerchip zou krimpen in omvang, maar verdubbelen in aantal elke 18 tot 24 maanden . In de afgelopen decennia , hebben geavanceerde productieprocessen verlost die belofte van de wet van Moore , waardoor Intel om blijken powerhouse processors zoals de Pentium 4 en Celeron multicore . Laten we eens kijken hoe deze twee chips , verpakt met meer en meer circuits , kost in head - to-head vergelijking . Basis kloksnelheid

Een belangrijke overweging
bij het vergelijken van Intel-chips is hun ruwe rekenkracht , zoals gedefinieerd door de kloksnelheid . De Pentium 4 lijn vertegenwoordigt snelste processor van Intel op 1,3 gigahertz ( GHz ) tot 3,8 GHz . De Intel Celeron , een multicore processor , varieert van 266 megahertz ( MHz ) tot 3,6 GHz .
Front- Side Bus

Front- side bus
is bijna even belangrijk als kloksnelheid omdat het bepaalt hoe snel een persoon processor communiceert met anderen , alsmede dergelijke externe apparaten zoals geheugen . Dit is vooral belangrijk met dual - core processors , zoals de Celeron , die een front - side bus bereik van 66 MHz heeft tot 1066 MHz . De Pentium 4 lijn front-side bus varieert van 400 MHz tot 1066 MHz .
Celeron Eigenschappen

De Celeron biedt Wide Dynamic Execution Intel ( WDE ) , die een effectiever gebruik van de klokcyclus mogelijk , verbetering van de energie -efficiëntie . Extra functies zijn onder meer Smart Memory Access , die een beter gebruik van de interne L1 - L3 -cache aan de operationele commando's opslaan en het maximaliseren van bandbreedte maakt . Met al deze optimalisatie , zijn media- applicaties niet uitgesloten met Advanced Digital Media Boost , dat versnelt de compressie- en uitvoeren van video-en muziekbestanden .
Pentium 4 Kenmerken

de Pentium 4 is een single - core processor bedoeld voor high - end desktop en laptop centrale verwerkingseenheden . Oorspronkelijk uitgebracht in november 2000 , heeft het gezien significante verbeteringen in zowel de functies en bouwproces . De Pentium 4 was Intel's eerste product vrij te geven van de SSE2 en SSE3 instructiesets , die berekeningen toegenomen , transacties , media processing , 3 - D graphics en games. Latere versies zouden ook hyperthreading introduceren om de functie van multiple - core processoren repliceren .
Conclusie

Bij het vergelijken van individuele Intel-processors , is het niet alleen belangrijk om de kloksnelheid te observeren en front - side bus , maar de individuele functies als goed . Terwijl de Pentium 4 is sterker processor , heeft slechts een enkele kern en software gebruikt om meerdere kernen repliceren . Dit is lang niet zo effectief als echte multiple - core processoren zoals de Celeron . De Celeron is ook bedoeld als een medium - budget processor te concurreren met de AMD Athlon , waardoor het minder duur dan vergelijkbare Pentium 4s , die worden uitgefaseerd .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Hoe je RAM Memory Sticks insta…
·Hoe te Pins Reken op een SDRAM…
·Hoe de batterij vervangen in e…
·Wat is DDR2 en DDR3 ? 
·Hoe Memory Toevoegen aan een E…
·Hoe maak je een GPU Fan Vervan…
·Hoe de RAM-capaciteit verhogen…
·Hoe naar Power een computer fa…
·Hoe verwijder ik de CMOS-batte…
  Related Articles
iPad 16 Vs . iPad 32 
De voordelen van een iPad Vs . Laptop 
Google Android Tablet PC Vs . iPad 
Que Vs . iPad 
16gb iPad Vs . 32gb iPad 
Android Pads Vs . de iPad 
HP TouchSmart tm2t Vs . Apple iPad 
iPad Vs . HP TC1100 
iPad Vs . Android Tablet 
  Hardware Articles
·PC Slot Types voor Air Kaartjes 
·Hoe te Erase All -mail at Once op een iP…
·Hoe je ATI drivers controleren 
·USB-poort Vs . USB Hub 
·Specificaties voor een ThinkPad T43 
·Hoe je PC Overclock RAM 
·De Memory Stick Duo -formaat is een eige…
·Een inleiding tot Embedded Systems 
·Radeon X850 -kaart Specs 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com