Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Waarom wordt mijn AGP-kaart Crash bij het doen Geavanceerd Pixel Shading ?
Gaming en 3D- modeling software gebruik pixel shading om de productie complexe grafische functies , zoals reflecterende oppervlakken , schaduwen en bump mapping , een techniek die gebruikt wordt om hobbels , deuken toe te voegen en rimpels een geometrisch object . Hoewel Accelerated Graphics Port of AGP , is een oudere interface voor het aansluiten van grafische kaarten met een computer , een aantal nieuwere AGP kaarten ondersteunen geavanceerde pixel shading . Als de computer crasht bij het uitvoeren van een spel met pixel shaders , kan de kaart of de bijbehorende software zijn defect of onvoldoende voor de taak . Pixel Shading

De AGP-kaart interfaces met DirectX tot pixel shading renderen in de meeste softwaretoepassingen die geavanceerde 3 - D graphics te gebruiken . DirectX 8.0 was de eerste die een programmeerbare pixel shader los . De meeste spellen gebruik maken van de application programming interface in DirectX 9.0c , die Pixel Shader 3.0 , maar sommige grafisch intensieve applicaties vereisen Pixel Shader 4.0 of Pixel Shader 5.0 , gevonden in latere versies van DirectX bevat . De meeste moderne AGP kaarten kunnen de Pixel Shader in DirectX 9.0c , maar weinig steun van de hardware-eisen van DirectX 10 en 11 gebruiken . Als de kaart probeert te afbeeldingen renderen in een spel met behulp van een meer geavanceerde pixel shader dan het aankan , kan de computer vastlopen tijdens het uitvoeren van de applicatie .
DirectX-versie

DirectX is geïntegreerd in Windows XP , Windows Vista en Windows 7 . Windows XP bevat DirectX 9 , Vista bevat DirectX 10 en Windows 7 wordt geleverd met DirectX 11 . Latere versies van het Windows-besturingssysteem nog steeds nodig DirectX 9.0c om bepaalde spellen te draaien , echter, en deze oudere applicatie kan gebruikt worden naast nieuwere versies van de API draaien zonder een probleem . Opgemerkt moet worden dat Windows XP wordt geleverd met een verouderde versie van DirectX 9 , als het besturingssysteem niet draait de nieuwste versie van DirectX 9.0c , kunnen sommige applicaties crashen bij het renderen van 3D- modellen vanwege bugs in de DirectX- code < br . >
Device Driver

Wanneer een spel of 3 - D modellering moet een grafische functie maken , stuurt de informatie naar een hulpprogramma in verband met de AGP-kaart . Deze software , genaamd een " device driver ", is verantwoordelijk voor de communicatie en het vertalen van data heen en weer tussen de applicatie en de videokaart . Dit proces gebeurt de hele tijd een spel of 3 - D model draait. Wanneer de AGP-kaart vraagt ​​toestemming van de processor om een ​​actie uit te voeren , de bestuurder voert een software- routine om de taak te voltooien . Als de bestuurder niet in staat is om de opdracht uit te voeren of geen toegang tot de videochip die pixel shading verwerkt door bugs , kunnen de kaart bevriezen of kan het besturingssysteem crasht. Upgraden naar de meest recente driver , die kan worden gedownload van de website van de fabrikant , zal oplossen meeste van deze fouten .
Card Problemen

Als de grafische kaart was in staat om presteren pixel shading in het verleden zonder probleem, maar niet meer doet dus , de kaart zelf kan defect zijn . Als probleemoplossing bevestigt dat het probleem niet is gerelateerd aan de bestuurder of DirectX , moet u de kaart vervangen. Alle hardwarecomponenten uiteindelijk falen , en het is niet ongewoon voor de video hardware onverwacht mislukken .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Lijst van vragen in Microproce…
·De nadelen van geïntegreerde …
·Verschil tussen een P & T Proc…
·Hoe werkt Wattage Affect een p…
·Hoe je RAM -geheugen te identi…
·Hoe je Dual Channel Memory Tes…
·HD 5870 Vs . 9800M GTS 
·Geheugen uitbreidingsopties vo…
·Delen van het moederbord in ee…
  Related Articles
Hoe maak je een iPad , dat maakt geen ve…
Mijn iPad Zal niet Lees PDF's 
Hoe maak je een verloren iPad met Find M…
Waarom wordt mijn iPad Say Niet opladen …
Heeft de iPad werken met Clearwire ? 
Heeft de iPad hebben Woord ? 
Heeft iPad vereist AT & T Service? 
Waarom wordt mijn iPad Houd verliezen va…
Heeft de iPad werken op Windows ? 
  Hardware Articles
·Hoe kan ik een printer toevoegen zonder …
·Hoe kan ik video op de S - Video op een …
·VAIO laptop harde schijf Replacement 
·Hoe je het contrast van een laptop Monit…
·Hoe kan ik een Lexmark USB printerpoort …
·Hoe het ontwerpen van een Gaming PC 
·Hoe krijg ik het Spaans op een regulier …
·Hoe maak je verbinding een Fujitsu lapto…
·Handmatig Zet een CPU Fan in een Averate…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com