Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Wat zijn drie soorten bussen op een moederbord ?
Een computer stuurt diverse soorten elektronische signalen heen en weer tussen de verschillende componenten . Voor efficiëntie , afzonderlijke paden op het moederbord genoemd bussen dragen elk slechts een soort signaal , dit verhoogt de snelheid van de computer en vereenvoudigt de bediening . Terwijl de PC-moederborden hebben verschillende bussen voor uitbreidingskaarten en externe apparaten , alle computers hebben drie fundamentele bussen : Controle , Instructie en adres . Het gehele systeem werkt door deze bussen . Bus Architecture

Computers
bestaan ​​uit een aantal belangrijke functionele eenheden , met inbegrip van de centrale processor , geheugen en input /output . De centrale processor voert elementaire rekenkundige en logica , geheugen slaat programma's en gegevens , en de input /output routes gegevens naar toetsenbord , het scherm van de computer en de harde schijf . Deze onderdelen met elkaar communiceren . Sommige computer ontwerpen maken gebruik van een enkele bus gedeeld door alle onderdelen . Terwijl goedkoop , moet het systeem de signalen zorgvuldig te beheren , en sommige delen wachten tot anderen klaar communiceren en het afstand doen van controle over de bus . Meerdere bussen verminderen van de wachttijd en houden de onderdelen efficiënt draaiend . De lay-out van bussen en onderdelen van een computer heet de bus architectuur .
Control Bus

regelbus Het moederbord beheert de activiteit in het systeem . De besturingsbus , net als de andere bussen , is gewoon een set van verbindingen tussen de onderdelen in de computer . Alle delen "stemmen erkennen " dat als een verbinding draagt ​​een spanning en de volgende niet , betekent dit dat de centrale processor leest uit het geheugen . Als de verbindingen keren rollen de processor schrijft geheugen . Andere aansluitingen gaan met de " afscheuren " data 8 , 16 , 32 of 64 bits tegelijk . Weer anderen bepalen of data wordt vervoerd moest de centrale processor uit het geheugen of het toetsenbord. Deze signalering systeem voorkomt dat de gegevens van het gaan naar de verkeerde plaats .
Gegevens Bus

De databus fungeert als doorgeefluik voor de gegevens van het keyboard , geheugen en andere toestellen . Het gaat bij snelheden tot miljarden tekens per seconde . De centrale processor leest de gegevens , voert berekeningen en verplaatst nieuwe gegevens naar het geheugen , de harde schijf en andere locaties . De controle- bus bepaalt welke richting de data beweegt .
Adres Bus

De computer moet in staat zijn om toegang te krijgen tot elk karakter van het geheugen snel , zodat elk personage heeft zijn eigen adres nummer . De centrale processor geeft aan welke adressen het wil lezen of schrijven en het adres bus draagt ​​deze informatie om een memory controller circuit , die zoekt en haalt de informatie . Sommige locaties , de zogenaamde random-access memory , houdt u programma-instructies en tijdelijke rekenresultaten . Andere locaties wijzen op de harde schijf , muis en toetsenbord . De controle- bus bepaalt welke van deze twee sets van adressen voor een bepaalde herinnering operatie actief worden .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·De vergelijking tussen RDRAM e…
·De specificaties van de AGP Vi…
·De componenten van een baby AT…
·Hoe maak je een ATI Radeon X16…
·Hoe Memory installeren op de D…
·Wat is het verschil tussen Soc…
·Doel van de CMOS-batterij 
·Hoe Memory in een ThinkPad T43…
·7600GT Vs . 6800Ultra 
  Related Articles
Wat is een jailbroken iPad ? 
Welke bestandsformaten worden door de iP…
Wat Goed Is de iPad ? 
Wat kan ik iPad tablet computer 
Wat doet de iPad hebben voor Word Proces…
Wat doet Jailbreaking een iPad doen? 
Wat zijn de functies van de iPad ? IPad …
Wat kan de Apple iPad doen? 
Wat betekent 3G Mean op de iPad ? 
  Hardware Articles
·Wat zijn de standaard Marge -instellinge…
·Hoe om te controleren Computer Component…
·Hoe maak je Imprint een naam op een foto…
·Hoe gaat u naar de BIOS van HP Pavilion …
·De voordelen van het gebruik van een EPO…
·Hoe te Processor Fan Speed ​​Verander 
·Hoe om te controleren Als mijn laptop So…
·Hoe gaat u naar een Dell Dimension E520 …
·Hoe een BIOS-wachtwoord verwijderen op e…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com