Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Doel van de CMOS-batterij
moederbord van een computer is opgebouwd uit vele essentiële componenten, waaronder de Complementary Metal - Oxide Semiconductor ( CMOS ) batterij . Zonder deze batterij , kan een computer niet goed functioneren of zelfs boot helemaal . Terwijl een CMOS batterij is ontworpen om tot 10 jaar , is het mogelijk voor het verzwakken of falen lijden , die duidelijk zullen worden in de prestaties van de computer . Geschiedenis

In 1982 werd de CMOS- 65C02 -processor voor het eerst geïntroduceerd door westerse Design Center , Inc Computers met de Intel 80286- processor en daarna begon een kleine CMOS-batterij nodig op het moederbord om hulp te bieden aan de macht de CMOS chip allen tijde , zelfs wanneer de computer is ingeschakeld . Alle moderne computer moederborden nog steeds een CMOS-batterij .
Over

De CMOS- batterij lijkt meestal een groot horloge batterij . Het is meestal een zilver knoopcel lithium batterij , vaak vergelijkbaar in grootte met nikkel . Deze batterij is geïnstalleerd in een ronde sleuf op het moederbord van de computer en levert stroom aan de CMOS halfgeleider chip die belangrijke systeem - instellingen informatie opslaat .
Functions

de functie van de CMOS-batterij is een continue stroom te leveren aan de CMOS- chip op het moederbord van de computer . De CMOS-chip slaat essentiële systeeminformatie en instellingen zoals datum en tijd , harde schijf type , opstartschijf orde , floppy drive type en de BIOS-instellingen . De CMOS-chip vereist de voedingsbron van de batterij om deze instellingen te ondersteunen en te behouden .
Tekenen van Failure

Een CMOS-batterij kan beginnen te verzwakken en falen in de tijd , afhankelijk van de omgeving de computer wordt blootgesteld. Sommige symptomen van een verzwakking batterij zijn consistente verandering in de datum en tijd van het systeem , systeem component drivers opnieuw moeten installeren elke keer dat de computer wordt opgestart of een computer schakelt zichzelf neer consequent zonder reden . De BIOS kan lage - batterij waarschuwingen te geven over de start - up scherm . De computer kan ook foutmeldingen zoals " CMOS Checksum Error ", " CMOS Read Error " of " CMOS Battery Failure melden . "
Replacement

Als uw computer is rapportage CMOS fouten , eerste poging om de CMOS- batterij op te laden door het verlaten van uw computer voor een volledige 24 uur . Vaak zal dit duidelijk tot een batterij probleem CMOS . Maar als het opladen niet het probleem op te lossen , moet u de CMOS- batterij te vervangen . U moet uw computer te openen , vinden de batterij op het moederbord en noteer de informatie geëtst op de accu met een vergelijkbare vervanger voor te vinden . U kunt de knoopcel batterij eenvoudig te vervangen door de oude batterij voorzichtig aan te trekken uit de container met uw vingers en het invoegen van een nieuwe voor in de plaats .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Dell Moederbord Capaciteiten 
·Hoe om te upgraden naar 512 RA…
·7600GT Vs . 9800Pro 
·Hoe Memory Upgrade in een Acer…
·Hoe maak je een WLAN- chip te …
·Hoeveel RAM kan je in een AMD …
·Compaq C717NR Moederbordspecif…
·Hoe je een X1250 Videogeheugen…
·Hoe je RAM kopen 
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·Hoe maak je een Windows XP Media Center …
·Hoe maak je verbinding een Sata HD 
·Hoe partitie een SSD Drive 
·Waarom wordt mijn Canon Multipass Printe…
·Hoe USB Mass Storage Devices Install 
·De verschillen in een Microcontroller & …
·Kan ik Mijn e-mail Via mijn iPad ? 
·Hoe kan ik een CMOS-batterij Reset 
·Hoe kan ik een LCD-monitor verbinding ui…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com