Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> PC Computers >> Content
AMD Athlon Vs . Pentium Dual Core processoren
De AMD Athlon en Pentium Dual - Core zijn mid - range divisies processoren , of centrale verwerkingseenheden , van halfgeleider-bedrijven Advanced Micro Devices en Intel , respectievelijk . De meest geschikte vergelijking tussen deze twee categorieën zou zijn tussen de AMD Athlon X2 , de dual - core versie en alleen verkrijgbaar als een desktop personal computer -variant , en de desktop-versie van de dual - core Pentium merk , die is onderverdeeld in de E2000 en E5000 series . Ontwerp

De AMD Athlon X2 en de Intel Pentium Dual-Core , zoals dual - core CPU's , hebben twee verwerkingseenheden . De Athlon X2 en alle gegevens van de Dual-Core E2000 , afgezien van de E2210 gebruikt de 65 - nanometer productieproces . De E2210 en E5000 series echter gebruikt de 45 - nm methode plaats , waardoor ze kleiner CPU dan de anderen . De AMD Athlon X2 is gemonteerd op een 940 - contact CPU socket genaamd Socket AM2 voor fysieke en elektrische verbinding met het moederbord op het bureaublad . De dual - core desktop chips te gebruiken Land Grid Array 775 of Socket T.
Snelheden

De AMD Athlon X2 heeft een verwerkingssnelheid bereik van 1,9 GHz tot 3,2 GHz . De Pentium Dual-Core , met zijn combinatie van de E2000 en de E5000 serie desktop CPU's , biedt de verwerking snelheden van 1,6 GHz tot 3,2 GHz . Elke Dual-Core desktop processor heeft een data transfer snelheid van 800 MHz met behulp van de front- side bus-interface te verbinden met het moederbord . De Athlon X2 , maar mijdt de FSB voor AMD 's HyperTransport link naar een snellere data transfer snelheid van 1 GHz te bereiken .
Cache

Elke AMD Athlon X2 en Intel Pentium Dual-Core desktop CPU heeft ten minste twee caches - Level 1 cache en niveau 2 - dat zijn kleine opslag eenheden voor de verwerkers om de meest gebruikte gegevens van de desktop op te halen in een sneller tempo dan wanneer ze waren te vertrouwen op de systeemgeheugen . AMD geeft de opslagcapaciteit van de Athlon X2 L1 cache, L2 cache 256 KB en 1 MB , respectievelijk . Sommige Athlon X2 -chips hebben echter een derde cache - L3 cache - die 2 MB biedt . Intel geeft de L2-cache van de Dual-Core als 1 MB voor de E2000 en 2 MB voor de E5000 .
Stroomverbruik

Elke Intel Pentium Dual - Core desktop processor verbruikt tot 65 watt aan vermogen . Voor de AMD Athlon X2 , het varieert . Een aantal CPU's , zoals de 3800 + op 35 watt en de BE - 2350 op 45 watt zijn energiezuiniger dan de Dual - Core . Eigenlijk , ongeveer de helft van de Athlon X2 - de 4000 + en 5000 + zijn belangrijke voorbeelden - overeenkomen met de Dual-Core 's piekverbruik waardering . Er zijn echter andere , zoals de 89 - watt 5200 + en 110 - watt 4400 + , dat er meer energie verbruikt . De Athlon X2 6000 + , op 125 watt , is de minst energie - efficiënte van alle Athlon X2 -en dual-core desktop CPU's .

Previous: Next:
  PC Computers
·Hoe uw computer Rebuild 
·Specs voor de Dell Dimension 8…
·Hoe om afbeeldingen voor Virtu…
·Hoe te installeren van een GeF…
·Hoe je FAT32 bestanden van een…
·Hoe maak je een PC PVR 
·Hoe het opzetten van een goede…
·Computer Processoren Explained…
·Toegang krijgen tot uw persoon…
  Related Articles
iPad 16 Vs . iPad 32 
De voordelen van een iPad Vs . Laptop 
Google Android Tablet PC Vs . iPad 
Que Vs . iPad 
16gb iPad Vs . 32gb iPad 
Android Pads Vs . de iPad 
HP TouchSmart tm2t Vs . Apple iPad 
iPad Vs . HP TC1100 
iPad Vs . Android Tablet 
  Hardware Articles
·Hoe Registreert Werk in CPU 
·Hoe te wissen van een 2Gb Cruzer Micro U…
·Hoe de draadloze verbinding inschakelen …
·Kan ik mijn Acer Vaste Na mijn garantie …
·Hoe kan ik een laptop voor Kinderen Aank…
·Hoe maak je een cartridge te vervangen i…
·Hoe maak je een PATA harde schijf instal…
·Waarom wordt Klok mijn computer langzame…
·Hoe je Studio Monitors verbinding in You…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com