Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Input & Output Devices >> Content
Firewire Vs . USB
Op het gebied van personal computing en consumentenelektronica , zijn er niet een maar twee snelle seriële bus interfaces : USB en Firewire . Beide hebben bereikt wat ze zijn ontworpen om te doen , doordat de aansluiting van externe apparaten elkaar en computers . Bijgevolg , beide zijn sterk door de consumentenmarkt vastgesteld. Hoewel elk is een seriële interface , zijn er belangrijke verschillen tussen hen . USB Geschiedenis

De USB-specificatie
is gegaan door drie herzieningen . USB 1.0 werd geïntroduceerd in 1994 met een snelheid van 12 Mbits /s . USB 2.0 werd gestandaardiseerd op het einde van 2001 met een snelheid van 480 Mbit /s . De USB 3.0-specificatie werd uitgebracht in november 2008 , en moet bereiken snelheden tot 5000 Mbit /s of 5 Gbit /s . De eerste USB 3.0-apparaten verschijnen in 2009 of 2010 .
Firewire Geschiedenis

Apple
begon de ontwikkeling van Firewire in de late jaren 1980 . Uiteindelijk presenteerde ze het aan de IEEE , die zij in 1995 werd goedgekeurd als IEEE-1394 . De topsnelheid was 400 Mbits /s . De standaard wordt vaak aangeduid als S400 . IEEE 1394b werd geïntroduceerd in 2002 , en had een topsnelheid van 800 Mbit /s . Het wordt ook aangeduid als S800 . 1600 Mbit /s en 3200 Mbit /s modes werden aangekondigd in december 2007 .
Gebruikt

USB
is uitgegroeid tot het meest gebruikte middel van het aansluiten van lage en medium - speed randapparatuur zoals toetsenborden, muizen , printers, scanners , externe harde schijven , digitale camera's en flash drives voor personal computers . Firewire is uitgegroeid tot het belangrijkste mechanisme voor bijna alle high-end professionele audio-en video -apparatuur . Het is een populaire optie op computers opgezet voor audio -en videobewerking . Het is ook opgenomen in auto's en militaire vliegtuigen .
USB Connectoren

USB
heeft verschillende soorten connector , maar ze allemaal te gebruiken vier data pinnen . USB - A , de meest voorkomende vorm is rechthoekig . Er zijn ook USB - B , USB Mini - A , USB Mini - B , Micro - AB , en Micro - B-aansluitingen met kenmerkende vierkante , rechthoekige en trapezium vormen . Alle kamers hebben een kleiner profiel dan USB - A .
Firewire Connectors

Firewire S400 werd geïntroduceerd met 4 - pins en 6 - pins aansluitingen . De 6 - pins variant werd wijder goedgekeurd . Firewire S800 maakt gebruik van een squarish 9 - pins connector . De S1600 en S3200 versies zullen naar verwachting de 9 - polige gebruiken ook.
Optreden

Hoewel USB 2.0 heeft een hogere vereiste snelheid op 480 Mbit /s , het zelden worden gegevens op meer dan 280 Mbits /s . FireWire S400 daarentegen ondersteunt veel hogere doorvoersnelheid . Het verschil is deels te wijten aan USB 's een grotere afhankelijkheid van een computer CPU om interrupts en buffering te beheren . Firewire levert ook meer kracht en is een meer betrouwbare gegevensoverdracht .

Previous: Next:
  Input & Output Devices
·Hoe maak je Sluit een USB naar…
·Problemen met Cisco bladeswitc…
·Hoe naar Bent Cardbus Pins Fix…
·How to Get My Klaviertoetsen n…
·Hoe bekijkt een webcam op een …
·Risico's van Processor Overklo…
·Wat is een Easy Transfer USB -…
·Hoe maak je een Cintiq 21UX In…
·Hoe maak mijn Bamboo tablet We…
  Related Articles
Hoe maak je een camera aansluiten via US…
iPad 16 Vs . iPad 32 
Hoe te Sync My iPad via een USB 
Hoe USB gebruiken met uw iPad 
De voordelen van een iPad Vs . Laptop 
Google Android Tablet PC Vs . iPad 
Que Vs . iPad 
16gb iPad Vs . 32gb iPad 
Android Pads Vs . de iPad 
  Hardware Articles
·Hoe je het geheugen op een Sony Vaio GRZ…
·Hoe maak je een ScanSnap S510 Problemen 
·Hoe stuur ik een poort voor Streaming mi…
·Hoe de touchpad op een T400 Freeze 
·Hoe te Audio Drivers voor XP installeren…
·Hoe maak je een Foam Dance Pad installer…
·Hoe Laptop Ventilatorgeluid Verminder 
·Hoe te starten vanaf een BIOS Schijf 
·Wat is een uitbreidbaar microSD ? 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com