Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Input & Output Devices >> Content
Wat is DB - 9 & D - Sub ?
DB - 9 en D -sub zijn verwijzingen naar een type 9 -pins of - socket connector en de connector reeks waartoe ze behoren , respectievelijk . DB - 9 is eigenlijk een onjuiste term gewoonlijk gebruikt voor de DE - 9 , een van de kleinste interfaces in de D - sub- familie . D - sub is de populaire afkorting voor D - subminiatuur , een term die wordt gebruikt om de vorm van de aansluitingen , die vormen die de letter D zit op zijn afgeplatte bolle kant lijken hebben beschrijven . Origin

De D - sub-connector werd uitgevonden in 1952 door ITT Cannon , een divisie van de New York gevestigde conglomeraat ITT Corporation , dat gespecialiseerd is in de fabricage van kabels , connectoren , toetsenborden en lokaal netwerk componenten . Met een "D " prefix aanduiding van de naam en de vorm van de serie , ITT kwam met vijf connector shell maten genoemd naar de eerste vijf letters van het Engels alfabet , waarbij C voor de langste , D is het grootste en E zijn de kortste en kleinst . De D D -sub connector is opmerkelijk voor het hebben van drie rijen van pennen of bussen in plaats van twee voor de andere vier typen connector . Een numerieke suffix toegevoegd aan de twee - lettercombinatie staat voor het aantal pinnen of stopcontacten in de interface .
Connectors en classificatie

D -sub aansluitingen
worden het meest op persoonlijke computers, alsmede hun randapparatuur en accessoires . De DE - 9 connector met name werd gebruikt voor printers , computermuizen en toetsenborden , PC gaming joysticks en digitale camera's . Misschien is de meest voorkomende D -sub stekker is de DD - 15 , ook bekend als Video Graphics Array ( VGA) . Als een vrouwelijke aansluiting op pc's , wordt het gebruikt voor het aansluiten van een computer monitor of een beeldscherm . Net als de DE- 9 , de DB - 25 werd gebruikt voor het aansluiten van oudere printers op PC's .
DB Misnaming

De DB - 25 was de eerste D - sub-connector aangebracht op pc's . Uiteindelijk meer PC- fabrikanten begonnen om computers te maken met de DE- 9 connectors . Echter , een aantal van hen wist niet dat de tweede letter van de naam van elke connector , bedoeld zijn schelp grootte, plaats , zij heeft gezegd dat ' DB ' stond voor de gehele serie. Aldus DE - 9 werd onrechte bestempeld als DB - 9 . Hetzelfde lot trof de DD - 15 toen het werd de pc- industrie de computer monitor aansluiting standaard , het werd de DB - 15 in plaats
Current Status

Op het moment . van publicatie , technologische vooruitgang - niet om de kosten van fabricage noemen - heeft bijgedragen aan het verval van de D - sub-connector in de pc-industrie . Bijvoorbeeld , is de USB-poort vervangen de DE- 9 en de DB - 25 als de standaard connector voor het aansluiten van printers tot computers . De enige D - sub-connector die nog steeds een belangrijke aanwezigheid is de DD - 15 . Echter , als vervoerder van analoge visuele signalen , het is achterhaald door connectoren , zoals de Digital Visual Interface ( DVI ) , die digitale visuele signalen uitzendt , en High - Definition Multimedia Interface ( HDMI ) , die niet-gecomprimeerde digitale audio /video-inhoud verzendt .

Previous: Next:
  Input & Output Devices
·Hoe te Ingang S - Video & VGA …
·Hoe naar In - Line opnemen van…
·Hoe te grammofoons & Cassette …
·Hoe maak je een magicJack best…
·Hoe te Hot Sync Palm Zire 21 
·Hoe maak je verbinding een not…
·Hoe kan ik een adapter koppele…
·Hoe kan ik een Sony Vaio Touch…
·Hoe maak je een USB 2.0- poort…
  Related Articles
Wat is een jailbroken iPad ? 
Where Is Kobo opgeslagen op een iPad ? 
Welke bestandsformaten worden door de iP…
Is er een grens aan hoeveel mensen Apps …
Wat Goed Is de iPad ? 
Is een iPad compatibel met Flash ? 
Wat kan ik iPad tablet computer 
Wat doet de iPad hebben voor Word Proces…
Wat doet Jailbreaking een iPad doen? 
  Hardware Articles
·Welk type van materiaal wordt gebruikt o…
·Hoe te Self - Refill een HP Laserjet P10…
·Hoe een Total Control Maak MIDI Map 
·De specificaties voor een eMachines T309…
·Hoe maak je een Epson inkjet printer rei…
·Hoe te herstellen & Restore een ThinkPad…
·Hoe afdrukken van een beeld op een cd 
·Vaio Z Vs . MacBook Pro 2010 
·Geschiedenis van Digital Scanners 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com