Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Desktop Computers >> Content
Wat kan er gebeuren als je niet weet de juiste Boot Sequence ?
De opstartvolgorde van de computer bepaalt de volgorde waarin de Basic Input /Output System ( BIOS ) kijkt naar een besturingssysteem . Alle computers moeten een soort van besturingssysteem te draaien , maar dit betekent niet noodzakelijk een full - blown platform zoals Windows of Mac OS . Computers kunnen ook opstarten vanaf een cd of dvd , bijvoorbeeld . Als uw computer een opstartapparaat niet kan vinden , zal het alleen maar afwachten , of " hangen ", maar dit zal niet de machine beschadigen . BIOS Basics

Het BIOS is echt het brein van de computer . Wanneer u voor het eerst druk op de power-knop , dit kleine programma gaat aan het werk controleren van uw hardware en ervoor zorgen dat alles werkt zoals het zou moeten . Een deel van de configuratie is de boot order , die uw computer vertelt welk apparaat eerst controleren voor opstartbare bestanden . In de meeste gevallen zoekt de computer de cd /dvd-station en vervolgens de harde schijf , dat is de reden waarom uw besturingssysteem laadt elke keer .
Boot Order

You don ' t moet de opstartvolgorde van uw computer te weten behalve wanneer u het oplossen van problemen of het opnieuw installeren van uw besturingssysteem . In het geval van Windows - gebaseerde pc's , bijvoorbeeld , is het besturingssysteem zijn opgeslagen op de harde schijf in de sector nul , die de BIOS controles na het scannen van een CD -station voor opstartbaar media. Deze bestelling is zo geconfigureerd dat u te helpen wanneer u nodig hebt om uw besturingssysteem opnieuw te installeren , je kunt een Windows- cd of dvd en de pc automatisch opstarten om deze te plaatsen
wijzigen of controleren Boot . Bestel

Elke computer heeft een andere sleutel voor het invoeren van de BIOS . Kunt u de gebruiksaanwijzing controleren om uit te vinden welke toets te drukken op uw specifieke computer of nauw kijken zodra u de computer aanzet voor een bericht zoals " Druk op X om nut -systeem in te voeren , " of iets dergelijks , waarbij " X " is een specifieke toetsaanslag voor uw computer . Toen in het BIOS -programma , gebruik de pijltjestoetsen op het toetsenbord om te navigeren door de menu's en het controleren of wijzigen van de opstartvolgorde .
Gevolgen van Niet Weten

Wanneer uw computer correct werkt , hoeft u zich geen zorgen te maken over de BIOS of de boot volgorde . De enige keer dat je echt nodig hebt om de boot volgorde veranderen is wanneer je nodig hebt om externe media te gebruiken - ofwel een cd - rom of , op oudere computers , een diskette - een programma om uw computer te herstellen te starten . In dit geval hoeft u niet eens per se nodig om de opstartvolgorde weten , omdat u toegang tot het BIOS op elk gewenst moment met systeem - specifieke toetsaanslagen .

Previous: Next:
  Desktop Computers
·De beste Desktop Computers voo…
·Hoe kan ik een oude harde schi…
·Hoe een HP Pavilion 500 PC Pro…
·Specificaties voor een Compaq …
·Computer Trucs & Knevels 
·Hoe te Rate desktopcomputers 
·Specs op Hitachi SH2 processor…
·Hoe maak je een desktop comput…
·Het upgraden van een eMachine …
  Related Articles
Wat is een jailbroken iPad ? 
Welke bestandsformaten worden door de iP…
Wat Goed Is de iPad ? 
Wat kan ik iPad tablet computer 
Wat doet de iPad hebben voor Word Proces…
Wat doet Jailbreaking een iPad doen? 
Wat zijn de functies van de iPad ? IPad …
Wat kan de Apple iPad doen? 
Wat betekent 3G Mean op de iPad ? 
  Hardware Articles
·Hoe te verbreken Dynex 
·Hoe gebruik ik een laptop 's ingebouwde …
·Hoe te vervangen mijn HP dv2000 polssteu…
·Wat is PostScript 3 emulatie ? 
·Het automatisch laden Intrusion Detectio…
·Hoe de Ink Pad Reset op een Epson CX5200…
·DeskJet 6980 Problemen oplossen 
·Hoe USB Sticks Format 
·Hoe de Samsung CLP - 300 printer resette…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com