Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> computer Upgrades >> Content
Pentium M Vs . Core Duo
Intel sterk veranderd zijn mobiele CPU productaanbod met de lancering van de Core Duo lijn in 2006 . De Core Duo bracht een nieuw niveau van de macht aan mobiel computergebruik door er twee processoren in een pakket , waarbij de Pentium M had slechts een . Echter, dit meer vermogen is niet zonder compromissen . Een Core vs Two

Zoals de naam al impliceert , de Core Duo heeft twee processorkernen , terwijl de Pentium M heeft slechts een . Met twee processorkernen zeer in het voordeel multitasking . Zelfs als je alleen actief aan een project , wordt de computer vaak doet veel dingen tegelijk , is het misschien worden het downloaden van een film , het afspelen van muziek en het scannen op virussen allemaal terwijl u surfen op het web . Deze taken worden op intelligente wijze verdeeld tussen de twee processor cores , waardoor de algemene werking van de computer om meer glad te voelen . Daarnaast is een aantal energievretende toepassingen zoals Photoshop zijn multi - threaded , waardoor ze beiden processor cores tegelijk te gebruiken voor extra snelheid.
Bus Snelheden

Terwijl de maximale bus snelheid ondersteund door Pentium M -processors is 533MB/sec , kan Core Duo-processors omgaan met een maximum bussnelheid van 667 MB /sec. In een computer , de bus snelheid beïnvloedt de snelheid waarmee informatie kan worden verplaatst van het ene naar het andere apparaat ( van de harde schijf , de RAM , de CPU, bijvoorbeeld) . Dit verhoogt de algehele snelheid van de computer , ongeacht wat het wordt gebruikt voor .
Warmte

De snelste Pentium M processor , de Pentium M 780 , heeft een maximale Thermal Design Power ( TDP ) van 27 watt , terwijl de snelste Core Duo , de Core Duo T2700 , heeft een maximale TDP van 31 watt . De TDP van een processor is de hoeveelheid energie die moet worden afgevoerd door de heatsink en ventilator van de processor , en deze cijfers illustreren dat de Core Duo kan oplopen tot 14 procent warmer dan de Pentium M. In de praktijk , je bent waarschijnlijk niet merken een verschil deze kleine .
batterijduur

Zowel de Pentium M en Core Duo zijn verkrijgbaar in Low Voltage ( LV ) en Ultra Low Voltage ( ULV ) configuraties , maar beide zijn zeldzaam . De standaard configuraties zijn vaker voor , en als je niet ziet een LV of ULV in het modelnummer van uw processor , moet u ervan uitgaan dat u de standaard versie . De standaard Core Duo en Pentium M beiden een maximum van ongeveer 1,3 Volt van stroom nodig, waardoor hun trekken op de batterij ongeveer gelijk van een laptop .
Real World Prestatie

Hoewel de dual - processor karakter van de Core Duo resulteert in snellere prestaties tijdens multitasking , zal haar prestaties in een enkele applicatie ruwweg gelijk aan een even - geklokte Pentium M zijn, tenzij de applicatie is multi - threaded . In een multi - threaded applicatie , die zowel processor cores tegelijk gebruikt , de Core Duo is sneller . Bijvoorbeeld , bij het coderen van muziekbestanden in het Windows Media-formaat , de Core Duo is ongeveer 60 procent sneller dan de Pentium M.

Previous: Next:
  computer Upgrades
·TBR3 500 PIII RAM Upgrade 
·Hoe Dell Studio Upgrade 1555 L…
·Hoe te AGP & PCI Vid Kaarten R…
·Hoe te meten voor extra fans i…
·Hoe kan ik de USB -Driver Upda…
·Het upgraden van een Pentium D…
·Hoe maak je een Desktop PC Upg…
·Hoe maak je een processor in e…
·Wat is het belang van een zaak…
  Related Articles
iPad 16 Vs . iPad 32 
De voordelen van een iPad Vs . Laptop 
Google Android Tablet PC Vs . iPad 
Que Vs . iPad 
16gb iPad Vs . 32gb iPad 
Android Pads Vs . de iPad 
HP TouchSmart tm2t Vs . Apple iPad 
iPad Vs . HP TC1100 
iPad Vs . Android Tablet 
  Hardware Articles
·Hoe maak je een nieuwe computer kopen om…
·Hoe om te schakelen naar Bluetooth op ee…
·Wat is een DLP-projector ? 
·Hoe je RAM upgrade op een Toshiba Satell…
·Weet USB-poorten Go Bad ? 
·Hoe maak je een Apple Cinema Display Dem…
·How to: MacBook Pro Diagnostics 
·Hoe te Oude Computers & Monitoren Recycl…
·Dell XPS M1710 Specificaties 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com