Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> computer Upgrades >> Content
Penryn Vs . Merom
Tijdens het winkelen voor een notebook computer , moet u wellicht gezien de codenamen " Penryn " en " Merom " en vroeg zich af wat ze bedoelden - dat is meer recent , of de ene beter is dan de andere , en zo verder . Het leren van het verschil tussen deze twee termen kunnen helpen bij het kiezen van de beste notebook voor uw behoeften , en beslissen of het de moeite waard zou zijn om de notebook die u hebt upgraden . Specificaties

Penryn en Merom
zijn de codenamen gebruikt door twee verschillende revisies van Intel's Core 2 Duo-processor . Beide zijn bedoeld voor notebooks , en terwijl de Merom eerst in productie in 2005 , Penryn is meer recent , in 2008 op de markt is binnengekomen. De snelste Merom processor is de T7800 , die draait op 2,6 GHz , heeft 4 MB cache , en maakt gebruik van een 800 MHz systeembus . De snelste Penryn processor , de T9900 , is geklokt op 3,06 GHz , heeft 6 MB cache en draait op een 1066 MHz bus . Aangezien deze processor zou duidelijk de snelste Merom processor domineren , dit artikel vergelijkt de T7800 met het meer aan elkaar gewaagd T9500 , een Penryn processor geklokt op 2,6 GHz met 6 MB cache en draait op een 800 MHz bus .
< br > hitte

op vergelijkbare snelheden , kan Penryn worden verwacht dat zij minder warmte te wijten aan de nieuwe ontwerpproces gebruikte genereren . In deze proeven moeten onder volle belasting , hebben Penryn - gebaseerde processoren is aangetoond dat ongeveer 21,8 procent minder warmte produceren . Minder warmte leidt tot een rustiger notebook fan , dat is zeker om iedereen te behagen.
Batterijduur

Dankzij
aan de toegenomen efficiëntie van Penryn , kun je verwachten verbeterde levensduur van de batterij over een vergelijkbaar notebook met een Merom - gebaseerde processor . In inspannende benchmark-tests , heeft Penryn uitstekende resultaten opgeleverd , die levensduur van de batterij maar liefst 16,5 procent groter dan die van de Merom .
Optreden

Omdat ze beide draaien op 2,6 GHz , de T7800 en de T9500 kan worden getest vrij om te bepalen of Penryn beter presteert dan Merom . Zoals verwacht , de Penryn gebaseerde T9500 is sneller , met ongeveer 6,4 procent het verslaan van de T7800 in een benchmark- suite met gemeenschappelijke notebook productiviteit toepassingen .
The Bottom Line

Intel's nieuwe Penryn -technologie is een winnaar . In notebooks , Penryn biedt betere prestaties en levensduur van de batterij terwijl het verminderen van warmte en geluid . Als u de aankoop van een nieuwe notebook computer , is er geen twijfel dat u er een moet selecteren met een Penryn processor . Als u al een notebook met een Merom - gebaseerde processor , echter , kunt u wachten op de volgende grote upgrade Intel's voor de aankoop van een nieuwe notebook .

Previous: Next:
  computer Upgrades
·Hoe maak je een Lenovo S10 Met…
·Hoe te Processor & Moederbord …
·Hoe te Computers Gaming Financ…
·Gaming PC Specs 
·Hoe kan ik de Volume Driver Up…
·Wat is het beste voor Computer…
·Hoe je RAM -geheugen upgrade o…
·Hoe maak je een GPU Voeg toe a…
·Dual Core Vs . Dual Processor 
  Related Articles
iPad 16 Vs . iPad 32 
De voordelen van een iPad Vs . Laptop 
Google Android Tablet PC Vs . iPad 
Que Vs . iPad 
16gb iPad Vs . 32gb iPad 
Android Pads Vs . de iPad 
HP TouchSmart tm2t Vs . Apple iPad 
iPad Vs . HP TC1100 
iPad Vs . Android Tablet 
  Hardware Articles
·Hoe Hook Up een Dell Flat Screen monitor…
·Hoe maak je een USB -controller toe aan …
·Verschil tussen een fotokopie & Ink Jet …
·Hoe kan ik opnieuw formatteren mijn Acer…
·IBM Thinkpad T41 Technische Details 
·Hoe kan ik een draadloze knop op een HP …
·Hoe te Overclock de AMD Phenom II X4 920…
·Canon CanoScan 8800F Specs 
·Hoe kan ik een laptop 's Memory Test 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com