Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Wat zijn primaire en extended partities ?
De meeste commerciële computers worden geleverd met een besturingssysteem op de harde schijf geïnstalleerd . Dit kan gebruikers geven de indruk dat de harde schijf is een bijzondere eenheid in termen van gegevens , maar dit is niet juist . Een harde schijf kan worden onderverdeeld in meerdere units die partities worden genoemd om meerdere besturingssystemen of aangepaste opslag systemen data hosten . Deze partities vallen onder de categorie posten van primaire of extended . Primaire partities

Het eerste type partitie is de primaire partitie . Als de computer wordt aangezet zal het zoeken naar een besturingssysteem te leiden of , in de computer jargon , "boot . " Computers kunnen booten vanaf primaire partities , zodat ze worden gebruikt om besturingssystemen te slaan . Terwijl een harde schijf meerdere primaire partities kunnen hebben , maar een kan worden gemarkeerd als "actief" tegelijk . De primaire partitie die is gemarkeerd als actief is degene waarvan het besturingssysteem van de computer zal lanceren .
Extended partities

Uitgebreide partities
worden gebruikt als een container voor " logische stations . " Terwijl een primaire partitie is ondeelbaar , kan extended partities worden onderverdeeld in verschillende afmetingen logische stations , of subpartitions . De logische stations binnen een uitgebreide partitie kan worden van verschillende maten en geformatteerd met verschillende bestandssystemen . Computers kunnen niet op vanaf extended partities , of de logische stations in hen , maar besturingssystemen hebt toegang tot hen, terwijl ze draaien . Met behulp van logische stations binnen extended partities kunnen gebruikers hun eigen data-opslag oplossingen te implementeren .
MBR

Dit systeem van partitioneren van een harde schijf in primaire en uitgebreide partities dateert van vóór er zelfs waren meerdere besturingssystemen . Het oorspronkelijke systeemwand , genaamd MBR ( na het klein bestand dat op de computer welke partitie-indeling van de harde schijf was ingelicht , genaamd de Master Boot Record ) , toegestaan ​​voor maximaal vier partities . Deze vier partities kunnen ofwel primaire of extended . Binnen een extended partitie echter het aantal logische schijfeenheden de gebruiker kan is alleen beperkt door hoeveel ruimte hij dat uitgebreide partitie toegewezen . Dit beperkt het aantal mogelijke besturingssystemen op een computer zou kunnen lopen tot vier , omdat een gebruiker alleen kan creëren vier primaire partities .
GPT

Een nieuwer alternatief partitie systeem om het MBR -systeem is GPT , of GUID Partition Table . De naam van het systeem komt uit het feit dat in plaats van labeling aandrijvingen met een byte - identifiers , het slaat aandrijvingen met 16 - byte Globally Unique Identifiers ( GUID's ) . Deze worden willekeurig gegenereerd alfanumerieke tekenreeksen die zorgen voor unieke identificatie snaren . GPT overwint veel van de beperkingen van het MBR systeem . Terwijl MBR regelingen slechts vier primaire of uitgebreide partities kan ondersteunen , kan GPT ondersteunt maximaal 128 primaire of uitgebreide partities . Bovendien, terwijl MBR beperkt de totale grootte van een primaire of extended partitie op twee terabyte , GPT regelingen niet hebben dat limiet .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Schoon Protocol Kamer 
·SSD Vs . HDD Vermogen 
·Hoe te Pics Zet op een SanDisk…
·Projecten voor neurale netwerk…
·De effecten van Smart Mobile D…
·Wat gebeurt er als een schijf …
·Hoe maak je een beschadigde ha…
·Hoe kan ik opnieuw formatteren…
·Hoe maak je een harde schijf i…
  Related Articles
Wat is een jailbroken iPad ? 
Welke bestandsformaten worden door de iP…
Wat Goed Is de iPad ? 
Wat kan ik iPad tablet computer 
Wat doet de iPad hebben voor Word Proces…
Wat doet Jailbreaking een iPad doen? 
Wat zijn de functies van de iPad ? IPad …
Wat kan de Apple iPad doen? 
Wat betekent 3G Mean op de iPad ? 
  Hardware Articles
·Hoe kan ik een HP All - in - One Printer…
·Intel Pentium Dual Core Processor E5300 …
·Hoe maak je een Mini Flash Drive Gebruik…
·Hoe Video Get Into My HP Pavilion 
·Hoe maak je een Microsoft Keyboard confi…
·Kan ik mijn Acer Vaste Na mijn garantie …
·Hoe maak je verbinding een Macbook naar …
·How to Get a Little More Out van een pri…
·Core 2 Duo P7350 Specs 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com