Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
5400 RPM versus 7200 RPM harde schijf
In harde schijven , de termen " 7200 RPM " en " 5400 RPM " verwijzen naar het toerental van de motor die spil van een harddisk drives . Een harde schijf met een snellere rotatiesnelheid kan data sneller worden overgebracht . Echter , het verhogen van een harde schijf rotatiesnelheid kan ook invloed hebben op de warmteproductie en stroomverbruik . Prestaties

Als al het andere over twee harde schijven is hetzelfde , kan een 7200 RPM harde schijf uit te voeren sequentiële en willekeurige lees-en schrijfbewerkingen in minder tijd dan een 5400 RPM harde schijf . In 2010 , computer website AnandTech deed een vergelijkende test van twee 500GB 2.5 - inch notebook harde schijven geproduceerd door hetzelfde bedrijf . De 7200 RPM harde schijf uitgevoerd sequentiële lees-en schrijfbewerkingen op gemiddelde snelheden van 102,6 en 98.1MB per seconde respectievelijk , terwijl de 5400 RPM harde schijf behaalde gemiddelde snelheid van 77,7 en 76.7MB per seconde .
Voordelen van 7200 RPM

Upgraden van een 5400 RPM harde schijf naar een 7200 RPM harde schijf verbetert de prestaties van een computer in alle disk - beperkte taken . Sommige van de taken die intensief gebruik harde schijf oplopen omvatten het opstarten van de computer , de lancering van toepassingen en het openen van grote bestanden . Dit betekent echter niet verbeteren de prestaties van de computer in de CPU - en grafische - beperkte taken zoals 3 - D games en video rendering . Als u niet tevreden bent met de prestaties van uw computer in een van deze taken , kan dit probleem verhelpen processor van uw computer of videokaart plaats .
Nadelen van 7200 RPM

de as van een 7200 RPM harde schijf draait met een snelheid 33 procent sneller dan een 5400 RPM harde schijf . Dit vraagt ​​om meer vermogen en genereert toegenomen warmte . In 2011 , computer website van Tom 's Hardware testte het energieverbruik en de warmte- eigenschappen van vier 3,5 - inch desktop 3TB harde schijven . De 7200 RPM schijven gebruikt tussen 7,3 en 9,2 watt aan vermogen en had oppervlaktetemperaturen tot 109,4 graden Celsius , terwijl de 5400 RPM drives gebruikt tussen 5.1 en 6.0 watt en verwarmd tot 98,6 graden Celsius . De verhoogde warmte en stroomverbruik van 7200 RPM harde schijven is vooral duidelijk in laptops , die moeilijk aan een efficiënte onderdelen te koelen en bevatten voor een maximale levensduur van de batterij zijn . Een laptop met een 7200 RPM harde schijf heeft een iets hogere interne temperatuur en licht verminderd levensduur van de batterij in vergelijking met een laptop met een 5400 RPM harde schijf als andere factoren zijn hetzelfde .
Andere prestatiefactoren < br >

rotatiesnelheid niet de enige factor die de prestaties van een harde schijf . De andere primaire factor is " oppervlaktedichtheid " - de hoeveelheid gegevens die zijn opgeslagen op een van metaal platters van de schijf . Meer gegevens passeert onder de schijf lees /schrijfkop als de schijf heeft 500GB aan gegevens over elke platter dan wanneer de schijf heeft 100GB aan data per platter , als de fysieke grootte van de schotel is hetzelfde . Het prestatieverschil tussen 7200 en 5400 RPM harde schijf wordt verminderd als de 5400 RPM vaste schijf kan aanzienlijk meer gegevens . Andere prestaties factoren zijn onder -interface van de harde schijf - ATA of SATA - . En de hoeveelheid cachegeheugen

Previous: Next:
  Computer Drives
·Filing Systems in Computers 
·Hoe kan ik een CD DVD Burner G…
·Hoe maak je foto's uit een Mic…
·De geschiedenis van CISC en RI…
·Hoe je Drive fouten te reparer…
·Hoe Hard Drive bestanden te he…
·Hoe om dvd's kopiëren naar ee…
·Waterstof & Electronic Frequen…
·Hoe te formatteren een 2GB Mic…
  Related Articles
iPad 16 Vs . iPad 32 
De voordelen van een iPad Vs . Laptop 
Google Android Tablet PC Vs . iPad 
Que Vs . iPad 
16gb iPad Vs . 32gb iPad 
Android Pads Vs . de iPad 
HP TouchSmart tm2t Vs . Apple iPad 
iPad Vs . HP TC1100 
iPad Vs . Android Tablet 
  Hardware Articles
·Hoe kan ik mijn contacten Herstel 
·Wat is PC Jumperkabel 
·Wat is het verschil tussen Socket 478 en…
·Hoe maak je een diavoorstelling exporter…
·Hoe te Jumpers instellen op meerdere har…
·C2 Vs . C3 Stepping 
·Hoe kan ik een Lexmark X6150 Problemen 
·Hoe te openen een muis om de batterijen …
·Hoe je Print Screen gebruiken op een Gat…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com