Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Wat is 1.0 TB
? Een onderscheidend kenmerk van computersystemen is geheugencapaciteit gemeten in bytes . Aanvankelijk werd het geheugen gemeten in duizenden bytes of kilobytes . Daarna steeg tot miljoenen bytes of megabytes . Harde schijf geheugencapaciteit dan bereikt duizenden megabytes , ook wel bekend als gigabytes . Reeds op de markt is geïntroduceerd een nieuwere niveau van het geheugen genoemd terabyte . Dit vertegenwoordigt een duizend gigabytes aan opslagruimte . Computer Memory

Ingedeeld als alleen-lezen geheugen ( ROM ) en random access memory ( RAM ) , wordt alle computergeheugen gemeten in bytes . Harde schijf en flash-schijven staan ​​bekend als RAM-geheugen . Zo zijn de dvd's en andere draagbare externe geheugens . ROM wordt meestal geprogrammeerd intern geheugen .
Kilobyte

Computers van de vroege jaren 1970
had geheugencapaciteit in de kilobyte bereik . Een kilobyte ( K ) is duizend bytes ongeveer . Derhalve K vertegenwoordigt 16.000 bytes opslag of geheugen . In praktische termen , een tekstdocument met 250 woorden en geen graphics is ongeveer 7K . Microsoft Word zal de woorden tellen en geven u de geheugencapaciteit van het document .
Megabyte

In de jaren 1990 , harde schijf geheugen bereikte de megabyte bereik . Een megabyte ( MB ) is ongeveer 1000 kilobytes , of 1000K . Dit gaat om ongeveer 143 pagina's van een Word-document zonder afbeeldingen . Zo, een 100Mb geheugen slaat ongeveer 14.300 pagina's van Microsoft Word-documenten .
Gigabyte

Tegenwoordig zijn de meeste harde schijven zijn van de gigabyte capaciteit . Een gigabyte ( GB ) is ongeveer 1000 megabytes . In aantallen , is het gelijk aan 1000000000 bytes . Dit is gelijk , in de praktijk , tot ongeveer 143.000 pagina's van een Microsoft Word-document zonder afbeeldingen . Zo, een harde schijf van 100 GB is gelijk aan 14.300.000 pagina's van opgeslagen document .
Terabyte Capaciteit

In 2007 , werden harde schijven met een terabyte capaciteit vrij in de markt . Een terabyte ( TB) is ongeveer 1000 gigabytes . In de praktijk komt dit op ongeveer 143 miljoen pagina's opgeslagen Microsoft Word-documenten . Een terabyte is ook gelijk aan 1 biljoen bytes . Met zo'n grote opslagcapaciteit , betreden we een nieuwe wereld van rekenkracht .
Potentieel

Terabyte opslag
maakt digitale bibliotheken een realiteit in een zeer kleine ruimte . Een terabyte harde schijf bevindt zich in een minder dan 7 inch met 2 inch voetafdruk . Bijvoorbeeld , kan de Toshiba 1.0 Terabyte rijden maximaal 250.000 muziekbestanden of 200.000 foto's of het equivalent van 380 uur video . Terabyte computergebruik kunnen video- cd-speler overbodig te maken als het is veel kleiner en compacter . Terabyte computergebruik kan inluiden in een krachtige tijdperk van computer - based learning .
Bestaande Terabyte Gebruik

Vanaf februari 2010 heeft de bibliotheek van congres had 160 TB aan gearchiveerde Web opslag . Ancestory.com met meer dan 540 miljoen namen op de genealogische databank , heeft een opslagcapaciteit van 600TB . Cisco Systems Inc , schat dat online video zal , in 2012 , uitgegroeid tot " de grootste motor van de mondiale datacommunicatie . "

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe te werken met Slave en Mas…
·Hoe te SNMaster IDX Bestanden …
·Hoe maak je een harde schijf i…
·Verschil tussen SDA en SDC 
·Wat is een Memory Card gebruik…
·Voordelen van SDRAM 
·Hoe Stuur Signaal voor PC naar…
·De Pantech PC- kaart is een Ve…
·Hoe USB Drivers Problemen 
  Related Articles
Wat is een jailbroken iPad ? 
Where Is Kobo opgeslagen op een iPad ? 
Welke bestandsformaten worden door de iP…
Is er een grens aan hoeveel mensen Apps …
Wat Goed Is de iPad ? 
Is een iPad compatibel met Flash ? 
Wat kan ik iPad tablet computer 
Wat doet de iPad hebben voor Word Proces…
Wat doet Jailbreaking een iPad doen? 
  Hardware Articles
·Wat is de AMD Athlon TM X2 Dual - Core P…
·Hoe maak ik Programmeer een HP Deskjet 6…
·Kun je Flash een nieuw BIOS naar een Del…
·Computer Problemen met het toetsenbord 
·Wat is SMT solderen 
·Wat is een OEM harde schijf? 
·Hoe te verbinden Wireless tussen een com…
·Hoe de CPU voor een Compaq EDO D500 Upgr…
·Hoe gebruik ik een Air -kaart voor draad…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com