Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> draadloze netwerken >> Content
-Technologie die kan sturen gegevens over korte afstanden door middel van radiogolven
Veel van de technologieën die we vertrouwen op vandaag - van tap - to-pay telefoons en creditcards tot onze hands - free headsets - gebruiken een of andere vorm van korte afstand radio communicatie . Soms is de hoeveelheid gegevens is klein , zoals bij RFID en NFC technologieën . Echter , andere korte - range technologieën hebben de mogelijkheid om een vrijwel onbeperkte hoeveelheid gegevens over te dragen , zodat we " het touw doorsnijden . " NFC

Een van de kortste afstand radio technologieën is Near Field communicatie . NFC - geschikte apparaten moet zich binnen een centimeter van elkaar te communiceren , die ongeoorloofde verzending of ontvangst van gegevens te voorkomen . NFC -chips zijn te vinden in mobiele telefoons , advertenties en contactloze betaalkaarten . Het soort informatie overgedragen is afhankelijk van het gebruik ervan : betaalkaarten overboeking informatie , terwijl een advertentie kunnen contactgegevens of aanwijzingen te downloaden naar uw apparaat
RFID

Radio - . Frequency Identification kan worden beschouwd NFC 's grotere broer . RFID chips hebben een groter bereik , afhankelijk van de ontwerpen van de zend -tag en de ontvangende eenheid . De hoeveelheid gegevens die wordt overgebracht klein , slechts 2KB . RFID kan worden gebruikt voor een verscheidenheid van toepassingen , waarvan vele te maken met het volgen van objecten . Bijvoorbeeld , zijn RFID-chips nu ingebracht onder de huid van de dieren te helpen bij de identificatie en opsporing van verloren dieren .
Bluetooth

Bluetooth
is een korte - radiotechnologie die je waarschijnlijk al vertrouwd zijn met en te gebruiken op een regelmatige basis . Deze radio technologie wordt algemeen gebruikt met mobiele telefoons om de gebruiker om een oortje voor handsfree bediening verbinden , maar sommige telefoons Bluetooth ook gebruiken om audio -en video- streaming en bestandsoverdracht ondersteunen . Volgens Apple , dat Bluetooth gebruikt in veel van zijn draadloze accessoires , kunt Bluetooth-apparaten verbinden van zo ver weg als 10 meter of ongeveer 30 meter .
WiFi

Wi - Fi werkt op dezelfde frequenties als Bluetooth , maar zijn hoger vermogen zorgt voor verbindingen over grotere afstanden . Meest voorkomende gebruik Wi - Fi is voor thuisnetwerken , die een einde maakt aan de noodzaak om Ethernet-kabels lopen vanaf de router naar alle computers . Wi- Fi- experts zeggen dat de typische bereik van een draadloos signaal is ongeveer 150 tot 300 meter , maar obstakels zoals muren en andere vaste objecten leiden tot aanzienlijk verminderd bereik .

Previous: Next:
  draadloze netwerken
·Hoe te Vergeten wachtwoorden Z…
·Hoe het opzetten van draadloze…
·Hoe maak je een draadloos prof…
·Is er een manier om uw hele hu…
·Hoe de gevoeligheid van een Wi…
·Hoe maak je een Secure draadlo…
·Verschil tussen WI Fi & Gratis…
·Hoe te Netgear Extenders Probl…
·Zou een Wireless USB Werk op e…
  Related Articles
Zelfgemaakte Pringle Kan WiFi Booster 
Kunt u gebruik maken van een Air Card & …
Hoe kunt u uw Swamp Cooler Smell Good ? 
Hoe kan ik Boost het bereik en de kracht…
Hoe maak je een Wi - Fi -antenne Make Ou…
Kunt u gebruik maken van een USB- RCA Mo…
Kan een draadloze router verbinding te T…
Kan ik upgraden mijn draadloze routers f…
Kan de Belkin F5D9230 - 4 V3 Gebruik And…
  Netwerken Articles
·Hoe Gebruiker Toegang tot Cisco routers …
·Client Side Validation Vs . Server Side …
·Hoe te Wget gebruiken via een proxy 
·Hoe te Forward poort van Netgear 
·Hoe SSL Biedt beveiliging voor TCP /IP 
·De beste satelliet VoIP Providers 
·Hoe maak je een Windows Home Server Admi…
·Voordelen van het hebben van een interne…
·Hoe te Ethernet & USB -kabels aansluiten…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com