Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
Voordelen van het TCP /IP -protocol
TCP /IP is een suite van communicatieprotocollen ontwikkeld in de jaren 1970 door het Defense Advanced Research Projects Agency ( DARPA ) van het Amerikaanse ministerie van Defensie . Het werd ontwikkeld op DARPA 's netwerk met de naam ARPANET en verder ontwikkeld te worden gebruikt voor communicatie over het internet . Vandaag zijn alle computers verbinding met het Internet of Internet - achtige prive wide- area netwerken zijn in wezen het gebruik van dit protocol . Standaardisatie

Hoewel computers zijn in staat om gegevens uit te wisselen met elkaar met behulp van verschillende data -overdracht methoden , communicatie per definitie vereist dat de overgedragen informatie te worden begrepen aan de ontvangende kant . Een communicatieprotocol als een taal , maar kunnen computers communiceren met elkaar, zodat de ontvangende computer begrijpt de data verzonden. TCP /IP standaardiseert dit communicatieproces door het aanbieden van een universeel protocol voor alle computers via het internet te gebruiken in hun communicatie met elkaar .
Interoperabiliteit

Net als bij menselijke communicatie kunnen computers verschillende talen te gebruiken voor communicatie met elkaar. Sommige protocollen kunnen meer geschikt zijn voor gebruik in bepaalde private netwerken dan TCP /IP . Echter , TCP /IP kunnen zelfs dergelijke netwerken worden aangesloten op het internet . Bovendien laat computers en apparaten met verschillende hardware architecturen en waarop verschillende besturingssystemen met elkaar communiceren . Dit betekent dat een computer met Windows kan verbinding maken met een webserver draait Linux te bladeren de website gehost daar. Het is heel vergelijkbaar met het gebruik van het Engels als internationale taal van vandaag .
Aanpakken

TCP /IP wijst elke computer in het netwerk een uniek adres genoemd zijn IP-adres . Dus, elke computer op het netwerk is uniek identificeerbaar en informatie kan door simpelweg het aanpakken van zijn IP-adres te worden gestuurd . De huidige implementatie van IP- adressering is bekend als IPv4 , terwijl een nieuwere uitvoering van de ondersteuning van een veel groter aantal unieke adressen IPv6 genoemd wordt ontwikkeld ter vervanging van IPv4 .
Connection

Communicatie met TCP /IP begint met een verbinding tot stand wordt gebracht tussen de twee computers . Dit wordt bereikt op een systematische manier , de zogenaamde drie - weg TCP handshake . De computer inleiding van de communicatie stuurt een verbindings verzoek naar de andere computer . Als de computer is degene met het juiste IP-adres , het stuurt een pakket terug . Als de eerste computer die pakket ontvangt , stuurt een andere om de tweede computer de ontvangst waarvan de laatstgenoemde een verbinding . De informatie wordt vervolgens uitgewisseld met behulp van deze vaste verbinding , waardoor het risico van de gegevens vrijkomen .

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·Hoe kan ik een software-instal…
·Hoe je Office Communication Se…
·Wat zijn Poortnummers voor een…
·Hoe kan ik zien of mijn comput…
·Wat is Wireless Application Pr…
·Hoe je Cisco routers herstelle…
·Wat is Daytime Port 13 ? 
·Computer Moederbord Informatie…
·Hoe maak je Stuur een Wake on …
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Definitie van Wireless Router 
Hoe maak je Bereik van een WiFi ( Wirele…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
  Netwerken Articles
·Wat Is AppleTalk ? 
·Hoe te Deblokkeren een e-mail op NetZero…
·Wat zijn Air Kaarten voor laptops? 
·Wat zijn Wireless LAN -adapters ? 
·Hoe je op afstand uitgeschakeld Windows …
·Hoe te verwijderen VLAN op Cisco 
·Hoe te herstellen van een Airlink101 
·Hoe weet ik of mijn unmanaged switch Wer…
·Hoe te verbinden van een Mac naar een pc…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com