Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
Computer Moederbord Informatie
Het primaire hardware onderdeel van elk computersysteem is het moederbord . Elk ander stuk van computer hardware , het toetsenbord , de muis , CPU en RAM om uitbreidingskaarten , al sluit in het moederbord . Moederborden zijn ook bekend onder verschillende namen , zoals moederbord , printplaat ( PCS ) of systemen boord . Zonder het primaire circuit van het moederbord , zou men geen computer hebben . Basics

moederborden
afgedrukt schakelingen met meerdere lagen dik zijn , en zijn daarom vaak moeilijk te zien . Elk moederbord ten minste twee of meer lagen dik . De bedrukte draden zijn sporen genoemd , en ze dragen en doorgeven van de gegevens en opdrachten tussen de CPU , Northbridge , RAM en andere hardware-apparaten . Het moederbord moet ook aansluiten op de stroomvoorziening om de juiste voeding voor de computer, bieden . Daarom moet het moederbord en de voeding bijpassende hebben connectorsleuven .
Kenmerken

Er zijn drie gemeenschappelijke gerelateerde kenmerken die helpen om de moderne moederborden te definiëren . De eerste is vormfactor . Vormfactor wat duidt de fysieke grootte van het moederbord , en de locatie van de poorten op de luchtstroom en andere componenten . Het tweede kenmerk is de chipset , waaraan het RAM en hoeveel RAM de computer ondersteunt , en de processor die nodig is voor het moederbord definieert . Het derde kenmerk is inclusief de ingebouwde componenten, die de basisfunctie mogelijkheden van het hele computersysteem definiëren .
Soorten

Er zijn talrijke soorten moederbord vormfactoren , volgens http://www.computerhope.com/jargon/m/mothboar.htm . Elke kamer is uitgerust met verschillende functies en onderdelen . Er zijn veel populaire fabrikanten moederbord , en afhankelijk van uw computer nodig heeft , kunt u een aangepast moederbord ontworpen voor u hebben .
Chipsets

Chipsets
op het moederbord vast te stellen welke soorten van hardware , geheugen en andere externe apparaten die op de computer kan ondersteunen zonder toevoeging uitbreidingskaarten op de computer . In het algemeen worden moderne computers bestaat uit twee grote chips , genaamd de Northbridge en de Southbridge.Northbridge chips doen veel werk op het moederbord , ze eisen dat hun eigen heatsink en ventilator . De Northbridge staat de CPU in samenwerking met de RAM . Op sommige moederborden , de Northbridge biedt eigenlijk de communicatie met de videokaart in plaats van het geheugen , zoals de geheugencontroller op die soorten moederborden wordt direct ingebouwd in de CPU . De Northbridge is over het algemeen zich onder de ventilator op de motherboard.The Southbridge handgrepen uitbreiding en massa - opslagapparaten . Haar belangrijkste taak is als controller hub op de harde drive.Modern moederbord fabrikanten voegen meestal een derde primaire chip genaamd de Super I /O chip , of systeem-ROM -chip . Deze chip biedt een deel van de steun voor het systeem -BIOS op een basisniveau .
Toevoegstof

Overige basis moederbord componenten
omvatten USB /FireWire -poorten , onboard geluid chips , RAID ( redundant Array of Independent apparaten ) en audio , modem , en communicatie en netwerken riser slots.Some moederborden zijn ontworpen om ondersteuning voor oudere technologieën , zoals diskettestations , modems , infrarood- verbindingen en parallelle poorten bieden en toch de meeste moderne chipsets op nieuwere moederborden geen ondersteuning voor deze oudere apparaten .

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·Hoe maak je een pc synchronise…
·DIY Optische Switch 
·Hoe maak je Ping een servernaa…
·Modulatie en demodulatie techn…
·Hoe maak je een afdrukspoolerb…
·Wat wordt bedoeld met een hand…
·De PACOM Protocol 
·Hoe te Printers in Problemen m…
·Wat is Enterprise Storage ? 
  Related Articles
Hoe Hook Up een Ativa Computer Router 
Wireless Cable Modem Informatie 
Hoe maak je een draadloze computer modem…
Linksys Wireless Routers Informatie 
Hoe Computer Draadloze verbindingen Verb…
Hoe kan ik een computer toe aan een draa…
Hoe kan ik een draadloze verbinding met …
Hoe kan ik een Linksys Router Zoek op uw…
Hoe maak je een Apple -computer verbindi…
  Netwerken Articles
·Hoe te Cookies verwijderen & Wis de cach…
·Hoe kan ik een Belkin Wireless G Router …
·Typen verificatiemethoden 
·Nadeel voor Communicatie in de computert…
·Hoe om te zien wie Bezocht Uw Fanfiction…
·Hoe het opzetten van een statisch IP-adr…
·Ethernet Switch instructies 
·Hoe maak je een corrupte TCP /IP stack (…
·Hoe kan ik Boost een WRT150N ? 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com