Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
Wat is Daytime Port 13 ?
Havens zijn een uitvinding van netwerk programmeren . Enigszins als fysieke hardware op een computer , deze poorten referentiecodes voor processen op een computer . Het poortnummer kan een verzoek om gegevens te verzenden via een netwerk naar een applicatie die draait op een andere computer . Poort 13 is verbonden met de Dag protocol een kloksynchronisatie systeem . Transport Protocollen

Port Numbers zijn een functie van het transport protocollen van de TCP /IP-protocollen suite. TCP /IP staat voor Transmission Control Protocol /Internet Protocol . Het Internet Protocol definieert de adressering systeem voor het internet . Het Transmission Control Protocol is een van de twee transport protocollen van het protocol suite . TCP en UDP pakketgegevens in segmenten , pakketten genaamd . Het transport protocol zet een header aan de voorzijde van de verpakking die de bron-en bestemmingspoort nummers voor data geeft . Een IP- header gaat aan de voorzijde , waardoor de bron en de bestemming adressen van de bij de overdracht computers .
Poortnummers

De Internet Assigned Numbers Authority houdt een lijst van poortnummers en de toepassingen die zij verwijzen . Elke programmeur weet om te verwijzen naar deze lijst om het poortnummer van een aanvraag krijgen . Netwerkprogramma gebruikt het poortnummer in plaats van de naam van het programma .
Poortprotocol

Een poort wordt geïdentificeerd door zowel haar poortnummer en het protocol dat het gebruikt . TCP en UDP beide hebben een aparte poort lijsten . Hoewel IANA wijst altijd hetzelfde nummer voor de UDP -en TCP -poorten van een aanvraag , de twee versies zijn niet dezelfde poort . TCP -poort 13 is een andere poort dan de UDP -poort 13 , hoewel beide bereiken de Dag uitvoering protocol uitgevoerd op een computer . De Daytime protocol gebruikt TCP 13 in plaats van UDP 13 . De TCP- poort wordt aangesloten op een sessie met data-integriteit controles . Een TCP- overdracht wordt gecontroleerd op integriteit , en als er zich problemen voordoen , de ontvanger vraagt ​​de afzender om het datapakket opnieuw te verzenden . De enige verificatie dat UDP voert een controlesom , een berekening op basis van de inhoud van het pakket . De UDP ontvanger bevestigt de checksum in het pakketje . Als het merkt een verschil in de berekening en de opgenomen checksum in het pakket , de UDP ontvanger daalt het pakket , maar de afzender van een fout niet te melden.
Overdag Protocol

de Overdag protocol is een methode voor het ontvangen van de huidige datum en tijd van een tijdserver . Zo kan een computer de systeemklok updaten volgens een standaard tijd beschikbaar op het internet . De Overdag protocol is niet zo wijdverspreid als het Network Time Protocol , die communiceert op TCP /UDP-poorten 123 . Het Windows-besturingssysteem maakt gebruik van het Network Time Protocol om Windows klokken , niet de Daytime protocol werken .

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·Hoe te verbinden een Mac met L…
·Definitie van een standaard pr…
·Netwerk & Transmission Lines 
·Hoe te Outside Poorten op PIX …
·Hoe PowerPoint- Run in SharePo…
·Hoe kan ik een Internet-verbin…
·Wat is een Repeater VNC ? 
·Hoe maak je Stuur een fax vana…
·Hoe kan ik meerdere Oracle SQL…
  Related Articles
Wat hebt u nodig voor Hook Up een draadl…
Wat is een Wireless Network Router ? 
Wat heb je nodig met een draadloze route…
Wat is Wireless Fidelity ? 
Wat zijn de voordelen van het gebruik va…
Welk type van Signal Heeft een Wireless …
Wat is Linksys SpeedBooster ? 
Hoe om te weten of iemand gebruik van he…
Is er een manier om gebruik Wireless Rou…
  Netwerken Articles
·Hoe je Internet-verbindingen toevoegen 
·Hoe Network Cables Lay 
·Wat is de definitie van Client Server ? 
·Verbinding maken met multiplayer op Bald…
·Hoe het opzetten van een Secure Linksys …
·Hoe te gebruiken Ad Hoc Wireless 
·Hoe je FTP Gebruikers creëren in Linux 
·Internet Browser Network Timeout Error 
·Hoe kan ik een Linksys Wireless N Router…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com