Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
Gemeenschappelijke netwerkprotocollen
Netwerk protocollen vormen een grote brok van alles wat we doen met computers in een netwerk en het internet . E-mail clients zoals Outlook en webmail applicaties zoals Yahoo , gebruik van gemeenschappelijke netwerkprotocollen om uw informatie over te dragen en te ontvangen . Als u een factuur online te betalen , netwerkprotocollen overdracht van uw betaalgegevens nodig om de facturering bedrijf . Het downloaden van bestanden is een andere vorm van netwerkprotocollen ; alle hardware driver of online applicatie die u downloadt gebruikt elementaire netwerkprotocollen . HTTP

HTTP
staat voor " Hyper Text Transfer Protocol " en wordt gebruikt voor het internet . HTTP is een protocol dat communiceert tussen een internet browser , zoals Internet Explorer of Firefox , en een webserver die is het hosten van een website . HTTP-verzoeken van de webpagina's van de website , en toont ze op uw browser . HTTP stuurt ook informatie terug naar de webserver .
POP3 en SMTP

POP3 -protocol is een populaire e-mail -protocol , dat staat voor " Post Office Protocol . " POP3 haalt e-mails van een e-mailserver of een web- based e-mail service . SMTP is " Simple Mail Transfer Protocol , " en is wat je gebruikt als je klikt op "Verzenden " om een email te sturen . Dit protocol bundelt up van uw bericht , en stuurt het over het netwerk via SMTP naar de server web dat relais het uit om het e-mailadres dat u hebt opgegeven .
IP

IP is "Internet Protocol . " Dit protocol maakt het mogelijk om een netwerk . Internet -protocol is een speciaal adres of ID toegewezen aan uw computer die de route van de gegevens uit uw computer helpt . IP vertelt ook uw netwerkapparatuur waar route op elk door u gevraagde informatie .
DHCP

DHCP
staat voor " Dynamic Host Control Protocol , " en is verantwoordelijk voor het toewijzen van de specifieke IP -adres aan elke computer in een netwerk ( tenzij uw computer is ingesteld met een " statisch IP-adres , " in welk geval de computer een adres niet zullen verzoeken van de DHCP -server ) . DHCP vertelt ook uw computer de gateway-adres , om uit te komen op het internet , alsook de DNS- server naar uw Internet- namen omzetten in IP- adressen .
FTP

FTP is " File Transfer Protocol ", en wordt gebruikt om bestanden van een server naar een client computer . Een veelvoorkomend voorbeeld van een FTP -service is wanneer je een site om software te downloaden bezoek - u klikt op download, en het contact met de FTP-server , die vervolgens downloadt het bestand naar uw computer
.

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·Gegevens Communicatietechnolog…
·Hoe te Prive GPG Install 
·Wat zijn Forward DNS Lookup? 
·Wat zijn de oorzaken van Eth0 …
·Hoe een Active Directory Domai…
·Barrières voor Technology Int…
·Toegang tot een Linksys Switch…
·Hoe maak je een Linux Terminal…
·Home Automation Network Standa…
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
Hoe maak je een draadloos netwerk beveil…
Hoe maak je opnieuw configureren van een…
Hoe maak je Secure een Linksys Wireless …
Hoe het opzetten van een Wi - Fi- thuisn…
Hoe het opzetten van een beveiligde draa…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Hoe maak je een netwerk wachtwoord wijzi…
  Netwerken Articles
·Hoe het opzetten van een Internet Teleph…
·Hoe je Ethernet-kabels Krimp 
·Hoe te controleren of je achter een prox…
·Hoe maak je een Domain Password on Vista…
·Hoe je kabelmodem vermogensstanden Verho…
·Traceroute Informatie 
·Hoe te PeoplePC verwijderen 
·Toegang tot een PC op een LAN zonder een…
·Hoe je het IP Renew op een Dell 1000 -co…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com