Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
Client Server Network Vs . Peer - to-peer netwerk
Client - server is het traditionele model van genetwerkte communicatie . De term verwijst naar het protocol van de verantwoordelijkheden en de werking van de twee eindpunten in een verbinding . peer-to -peer is een alternatief scenario waarbij de computers met elkaar verbonden door het netwerk gedragen zich net zo . Client Server

De twee eindpunten in client- server netwerken zijn de client en de server . De client initieert de verbinding met het verzoek . De server reageert op dit verzoek , het leveren van de benodigde dienst of een informatiebron . De meeste zakelijke applicaties op het netwerk werken op dit model . Webbrowsers vragen webpagina's van webservers op dezelfde manier . Client-server was de enige methode van het netwerk van communicatie tot peer-to - peer netwerken is uitgevonden .
Peer - to-Peer

In een peer - to- peer-netwerk , beide computers in een verbinding zijn gelijk , of ' peers '. Beide computers in de verbinding zowel clients en servers tegelijkertijd . Meestal , peer-to - peer-netwerken omvatten meer dan twee computers . Dit betekent dat elke computer in het netwerk een verbinding met meer dan een computer tegelijkertijd kan handhaven . Dit zorgt voor een back-up bron voor een bestand of een dienst als de eerste computer die gecontacteerd is niet beschikbaar .
Vergelijking

Hoewel de computers in een peer - to- peer-netwerk zijn gelijken , zijn er een aantal procedurele overeenkomsten met de client - server model . Bijvoorbeeld, een computer contact initiëren . In client - server communicatie , dit is een kenmerk van de opdrachtgever . Ook, hoewel alle computers in het peer - to-peer netwerk kunnen zowel client als server zijn , ze niet allemaal gelijktijdig uitvoeren van beide functies de hele tijd . Een computer zou kunnen zijn beschikbaar en bereid om bestanden naar anderen te dienen zonder dat bestanden te ontvangen . Een computer gedownload middelen van die computer kunnen niet en anderen te dienen , wat betekent dat het slechts uitvoeren van de functies van een client . Echter , dit betekent niet dat de twee computers zijn in een client - server relatie omdat ofwel kan schakelen naar de andere functie op elk gewenst moment op te nemen. Het belangrijkste verschil is dat de klanten in een client- server systeem alleen kan clients en servers kan alleen servers omdat ze niet geïnstalleerd aan de andere functie .
Voorbeelden
< br >

een duidelijk voorbeeld van een client - server relatie is een bestandsserver . Computers verbinding maken met de server , vraag een bestand en de server levert het. Dezelfde actie uitgevoerd in een peer-to - peer netwerk is gedecentraliseerd . Een groep computers met elkaar in contact en ga akkoord om bestanden te delen . Dus , ieder is in staat om bestanden van de anderen downloaden of uploaden van bestanden naar de anderen .

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·Hoe te Remote Access Disable 
·How to Set Up een VNC server o…
·Hoe software van de ene PC naa…
·Hoe maak je een Ghost client g…
·Hoe een printer via WiFi delen…
·Wat is VSAT technologie ? 
·Hoe je tekst via e-mail naar e…
·Microsoft ActiveSync Problemen…
·Hoe het opzetten van een Links…
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
Hoe maak je een draadloos netwerk beveil…
Hoe maak je opnieuw configureren van een…
Hoe maak je Secure een Linksys Wireless …
Hoe het opzetten van een Wi - Fi- thuisn…
Hoe het opzetten van een beveiligde draa…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Hoe maak je een netwerk wachtwoord wijzi…
  Netwerken Articles
·Wat is er nodig om Go Wireless op een Po…
·Hoe te traceren van een Remote Access In…
·Hoe kan ik Internet Get Met behulp van e…
·Hoe u een proxy server instellen 
·Hoe te Printers verwijderen met Batchbes…
·Hoe te Push Windows Vista Afbeelding op …
·Toegang tot een draadloze router wachtwo…
·Hoe je uitschakelen geïntegreerde Windo…
·Hoe maak je opnieuw installeren Linksys …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com