Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
De verschillen tussen FTP en Telnet
FTP en Telnet zijn twee van de oudste toepassingen beschikbaar voor netwerken . Zowel pre - date op het internet , die voor het eerst werd gedefinieerd in 1974 . Telnet is een terminal emulatie toepassing , eerst in 1969 geschreven . FTP is het File Transfer Protocol en werd in 1971 speciaal geschreven om de overdracht van bestanden mogelijk te maken. Telnet wordt vandaag nog weinig gebruikt , maar FTP is nog steeds veel gebruikt . Telnet

Telnet
was de eerste terminal emulatie systeem . Dit veld is inmiddels gevorderd tot een gehele gebied van networking-toepassingen genaamd " virtualisatie . " De fundamentele taak van Telnet is om een gebruiker op een computer in te loggen op een andere en sturen commando's alsof ze werden uitgevoerd op de lokale machine . Telnet is een command line protocol en niet toelaat dat een grafische gebruikersinterface -elementen , zoals muisbewegingen , slepen en neerzetten of point and click .
File Transfer Protocol

FTP
begon als een command line utility . De gebruiker een FTP-sessie geopend en is aangesloten op een externe computer . Het FTP- programma presenteerde zijn eigen vlotte en zijn eigen instructies ingesloten . Gebruikers konden bestanden van de lokale machine en het verzoek bestanden verzenden vanaf de computer op afstand . Het programma bevatte ook commando's waarmee de gebruiker naar bestanden in een directory op afstand en bewegen rond bestandsstructuur van de externe computer door het veranderen van mappen . De gebruiker kan ook bestanden moeten aanpassen aan bestanden op de externe computer .
Nadelen

Zowel FTP en Telnet werden ontwikkeld voor onderzoekslaboratoria en universiteiten in een tijd toen enkele andere mensen in de wereld wist zelfs netwerken bestonden . De omgevingen waarin de programma's bediend werden beperkt tot hoogopgeleide technici waarvan de primaire doelen gericht op kennis , en niet materieel gewin . Zo is het concept van de fraude , diefstal , spionage of een kwaadwillende toegang kwam niet bij de ontwerpers van beide protocol. Beide protocollen kunnen op afstand toegang tot computers , waarbij gebruikersauthenticatie. Dit betekende gebruikersnamen en wachtwoorden werden over een netwerk verzonden. Beide overgedragen user account gegevens in ongecodeerde gewone tekst , waardoor ernstige beveiligingslekken . Toepassingen met zwakke beveiliging niet kunnen overleven eenmaal netwerken werd commercieel .
Ontwikkeling

De Secure protocol Shell werd ontwikkeld in 1995 . SSH bevat veiligheidsprocedures ontbreekt in Telnet , terwijl die dezelfde dienst . Hierdoor SSH Telnet vervangen . Het gebied van virtualisatie voortgebracht applicatieservers en thin client -netwerken . In deze categorie van het netwerk , de computers van gebruikers toegang zijn weinig meer dan een scherm , een muis en een toetsenbord . Alle van de verwerking gebeurt op een externe computer en de gebruikers krijgen een zicht op de acties van de applicatie server . Deze technologie ontwikkelt zich verder in " cloud computing . " Hoewel Telnet is niet langer een actieve toepassing , zij richtte een hele sub - categorie van de netwerktechnologie . FTP is vandaag nog steeds actief . Beveiligde versies van het programma zijn nu in gemeenschappelijk gebruik en worden nog steeds door de generieke naam van FTP genoemd . Het FTP-protocol voorziet in procedures voor bestandsoverdracht dat het merendeel van het bestand te downloaden systemen ten grondslag liggen in bedrijf vandaag .

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·Hoe je proxy -instellingen uit…
·Verschillen in SSL Certificate…
·Hoe te bespoedigen Windows XP …
·Sysprep gebruiken Met Acronis 
·Definieer Torrent 
·Hoe Set Up Usenet Via Roadrunn…
·Hoe het opzetten van een Remot…
·Salaris voor Computer Networki…
·Hoe Ghost een computer 
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
De aard van de Wireless Security Threats…
De eenvoudige manier om Set Up een Mac A…
  Netwerken Articles
·Wat zijn bijlagen bij het verzenden van …
·Hoe maak je een ProCurve Switch IP- adre…
·Hoe maak je de ingebouwde Wi - Fi- Werk …
·SSL- codering 
·Hoe de TCP Checksum Bereken 
·Hoe maak je verbinding met een openbaar …
·Hoe je Hide My IP-adres en Computer Name…
·Hoe te Boost andermans WiFi 
·Hoe te U3 Utilities inschakelen in Mijn …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com