Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
MQ Servers vs MQ Clients
WebSphere MQ is een software suite van IBM dat applicaties in staat stelt om op betrouwbare wijze met elkaar te communiceren binnen een heterogeen netwerk dat bestaat uit meerdere besturingssystemen , hardware platformen en netwerkprotocollen . Een WebSphere MQ -systeem is een client - server systeem bestaande uit meerdere MQ client- applicaties en ten minste een server die bekend staat als de MQ wachtrij manager . Client en Server Role

Wanneer een toepassing op een systeem nodig heeft om boodschappen door te geven aan een andere toepassing elders op het netwerk , het verbindt met de MQ -client applicatie die draait op hetzelfde systeem . De MQ -client opent vervolgens een kanaal naar de MQ -server en stuurt het bericht langs . De MQ -server is verantwoordelijk voor het beheer van wachtrijen van berichten die nog moeten worden geleverd in de meest efficiënte en betrouwbare manier om een ​​MQ -client op hetzelfde systeem als de toepassing het bericht is bedoeld voor .
MQ Server geïnstalleerd en Client installeren

MQ servers
kan op IBM iSeries -en z /OS-systemen evenals UNIX , Windows en HP OpenVMS systemen worden geïnstalleerd . Deze servers beheren bericht wachtrijen voor MQ klanten op Solaris , Windows , Linux , AIX en HP - UX-systemen . Een MQ -server heeft niet op dezelfde machine als een MQ -client worden geïnstalleerd omdat verbindingen worden gemaakt als nodig is via het netwerk .
Hardwarevereisten

MQ -server voor AIX vereist een 64 - bit IBM pSeries of Power7 systeem met tenminste 325MB aan opslagruimte schijf voor de installatie . Extra opslagruimte nodig is om berichten in de wachtrij of tijdens het transport te slaan . MQ server voor UNIX - achtige besturingssystemen vereisen een PA - RISC 2.0 , Intel IA64 , 64 - bit AMD , SPARC en UltraSPARC processor systeem te draaien . MQ -server voor Linux zal draaien op Intel - compatibele 32 - en 64 - bit systemen alsmede Kracht en zSeries platformen . MQ -server voor Windows draait op een Intel - compatibele 32 - of 64 - bit platform . MQ Klanten draaien op dezelfde hardware als MQ server behalve of IBM midrange iSeries -systemen . De enige MQ klanten voor de iSeries -platform zijn Java-toepassingen die een iSeries- Java virtuele machine geïnstalleerd voordat ze kunnen lopen nodig hebben .
Software Requirements

Naast besturingssysteem, MQ client en MQ server machines vereisen software-ondersteuning voor TCP /IP en IBM's SNA LU6.2 netwerkprotocollen . Sommige besturingssystemen kunnen verlangen dat de WebSphere Eclipse Platform , een GCC compiler of Microsoft Visual C tot MQ server en client utilities uit Java of C source code te produceren . Optioneel kan een aantal MQ server functies profiteren van database- applicaties zoals Oracle , IBM DB2 of Informix en een transactie server zoals Oracle WebLogic Tuxedo of WebSphere Application Server .

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·Hoe je het HOSTS -bestand in W…
·Hoe je twee computers configur…
·De geschiedenis van Internet z…
·Hoe maak je een nieuw IP voor …
·How to Get Around Proxy Server…
·Wat zijn de kenmerken van de T…
·Hoe je gegevens van de ene naa…
·Hoe maak je goede foto's krijg…
·Printerdeling & Access 
  Related Articles
Router Connection Speed ​​Vs . Throughpu…
G Vs . B Routers 
Wireless G Vs . N Routers 
Wireless - G netwerk Vs . Wireless - N n…
Hardwire vs Draadloze routers voor kabel…
Linksys Router WEP vs WPA op Comcast 
PCI Vs . USB Wireless Adapter 
Verizon Vs . Sprint AirCard 
Gateway Vs . Router 
  Netwerken Articles
·Hoe de Windows Network Repair Command na…
·Hoe u een proxy server Identificeer 
·Hoe om alles op je Linksys Wireless Rout…
·Dell Inspiron 8500 Modem Informatie 
·Ethernet Cat5 Vs . Cat6 
·Hoe te openen van de poorten op een Hard…
·Hoe je MAC adressen filteren op Wireless…
·Hoe maak je een netwerk Defragmenteren 
·Hoe maak je verbinding een webcam aan Wi…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com