Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> draadloze routers >> Content
Linksys Router WEP vs WPA op Comcast
Voor consumenten die Comcast als een Internet Service Provider en hebben meer dan een computer die toegang moet hebben tot het Comcast -netwerk , een Linksys draadloze router is vaak de gekozen om dit mogelijk te maken apparaat . De Linksys router zorgt voor een lokaal netwerk die het mogelijk maakt meerdere computers een Comcast -internetverbinding delen aan te sluiten met behulp van een Ethernet-kabel , of " draad ", of een draadloze verbinding . De router heeft een aantal functies , waaronder de mogelijkheid om communicatie te coderen wireless clients . Twee van de opties voor draadloze beveiliging zijn WEP en WPA . WPA is veel veiliger dan WEP en dient te worden gebruikt , tenzij andere apparaten in het netwerk ondersteunen alleen WEP . WEP

Wired Equivalent Privacy of WEP , was een van de eerste methoden geïntroduceerd met Linksys draadloze routers voor draadloze communicatie te versleutelen . WEP gebruikt een 40 - bits gedeelde geheime sleutel en een 24 - bit initialisatievector , of IV , een 64 - bits RC4-sleutel sleutel gebruikt om elk pakket te versleutelen creëren . De packet afzender kiest de IV en kan het voor elk pakket te veranderen . Dezelfde gedeelde geheime sleutel wordt gebruikt voor alle gebruikers en sessies . WEP2 implementeert een 128 - bits sleutel met een 24 - bit IV en 104 bits voor het gedeelde geheim .
WEP Zwakheid

Bij gebruik van een Comcast -verbinding , WEP delen biedt bescherming tegen een toevallige eavesdropper hooguit met draadloze communicatie naar en van een Linksys router . Omdat de IV wordt versleuteld verzonden , kan een hacker pakketten te smeden , achterhalen van de RC4-sleutel voor een IV en gebruik het te decoderen andere pakketten versleuteld met dezelfde RV . Met de juiste software is gratis en gemakkelijk te verkrijgen , kan een hacker met een beetje kennis van een WEP- code te kraken in minder dan een minuut .
WPA

In 2003 , Wi - Fi Protected Access , of WPA , werd geïntroduceerd voor gebruik met Linksys en andere routers . Upgraden naar WPA had een upgrade naar Linksys hardware , slechts een firmware-update nodig. WPA maakt gebruik van een pre-shared key , of PSK , om pakketten anders te coderen voor elke gebruiker , sessie en packet . De kracht van WPA is sterk afhankelijk van de PSK en het is best om een PSK die letters , cijfers en speciale symbolen combineert om het moeilijk te raden gebruik te maken . De meest gebruikte methode om een WPA- PSK kraken is een brute-force dictionary attack gebruiken .
RADIUS Server

Voor bedrijven die nog meer zekerheid , veel Linksys vereist routers typisch WPA " onderneming" mode naast de standaard "persoonlijke " mode . Voordat ze worden gecodeerd draadloze communicatie voor een cliënt , de WPA Enterprise- modus maakt gebruik van een Radius-server om draadloze clients authenticeren en autoriseren . Na ontvangst van toegang geloofsbrieven van een draadloze client , kan de server de verbinding te accepteren of af te wijzen . Het kan ook uitdagen de verbinding , wat betekent dat het vraagt ​​de klant om extra informatie zoals een tweede token in te voeren .

Previous: Next:
  draadloze routers
·Informatie over een 2 Wire Gat…
·Hoe Hook Up een RangeMax Dual …
·Hoe te installeren D - Link Ro…
·Hoe maak je een draadloze rout…
·Verbinding maken met een Netge…
·Hoe maak je een Broken Wireles…
·Hoe kan ik meerdere WAP54G Con…
·Hoe maak je een zwakke WiFi Si…
·Hoe maak je een draadloze rout…
  Related Articles
Hoe een Intellinet Wireless Router kopen…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
Hoe maak je een draadloze router op Wind…
  Netwerken Articles
·Wat is het doel van een Routing Protocol…
·De TrendNet Wireless Card maakt geen ver…
·Hoe het opzetten van een PTR record voor…
·Wat is een FireWire-kabel ? 
·Printerdeling & Access 
·Hoe je naar uw 2Wire Configuratiescherm 
·Wat is de uploadsnelheid van 7Mbps voor …
·Wat zijn de voordelen van Segmentatie op…
·Hoe de beveiligingsinstellingen te vinde…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com