Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Network Security >> Content
Authenticatie Vs . Autorisatie
Als we horen de woorden " authenticatie " en " vergunning , " we denken aan de eenvoudige definities voor elk. Met authenticatie , we gaan ervan uit dat het betekent om te bewijzen dat iets echts , zoals het aantonen van de authenticiteit van zeldzame munten is . Met toestemming , we gaan ervan uit dat het betekent om iemand toestemming om een ​​actie uit te voeren of om iets te gebruiken geven . Maar wat doen authenticatie en autorisatie betekenen in de technologische wereld ? Iets heel gelijkaardig . Authenticatie

Authentication
in termen van technologie betekent dat bewijst dat u , de gebruiker , zijn in feite wie je beweert te zijn . Het is een verificatie van uw identiteit . Als gebruiker , u authenticatie te bieden door het leveren van een programma , netwerk of website met zeer specifieke referenties aan u toegewezen . In de meeste gevallen zijn deze referenties bevatten een gebruikersnaam en een wachtwoord . Soms kunnen ze uw sofi-nummer of een werkgever - toegewezen nummer vermeldt .
Authorization

Autorisatie
is het proces dat ofwel verleent u het recht om middelen te gebruiken of ontkent je dat voorrecht . Als u toegestaan ​​om een ​​service te gebruiken , zoals een werkstation op het netwerk , dan heb je toestemming . Zolang de netwerkbeheerder heeft de toegang regelt tot u toe te staan, kunt u gebruik maken van de bestanden , diensten , printers en andere bronnen gedeeld op het netwerk .
Maakt gebruik van Authentication < br >

Authentication technologieën
worden vaak gebruikt om ervoor te zorgen dat je een menselijk wezen en niet een computerprogramma , zoals een script of een virus . Websites dit vaak met een ' captcha ' - een beeld van vervormde letters of cijfers die kunnen worden ontcijferd door het menselijk oog , maar niet door een computer . Een captcha vereist dat u opnieuw in te voeren de gegenereerde code om toegang te krijgen of een formulier .
Maakt gebruik van Authorization

Autorisatie
is een veiligheidsmaatregel gebruikt in netwerkontwerp te voorkomen dat gebruikers het verkrijgen van informatie , bestanden of bronnen die buiten hun veiligheidsmachtiging . Het voorkomt ook buitenstaanders toegang krijgen tot het netwerk . Alle gebruikers op een netwerk zijn een aangewezen voor hun werkstation IP-adres toegewezen . Als een computer probeert te krijgen tot het netwerk vanaf een adres niet gekoppeld aan geautoriseerde gebruikers , wordt de toegang geweigerd .
Hoe ze werken samen

Authenticatie en autorisatie
werken goed samen binnen een netwerk design. Ten eerste , bent u geauthenticeerd door middel van een gebruikersnaam en een wachtwoord . Zodra u bent ingelogd , het netwerk bepaalt welke permissies je zijn verleend en stelt u in staat om bestanden of gebruik diensten te openen op basis van uw toestemming .

Previous: Next:
  Network Security
·Hoe te Toestemming om DLL -bes…
·Soorten WEP Authentication 
·Hoe te vermijden IP Spoofing 
·Over Anonymizers 
·Hoe kan ik een domein account …
·Hoe te Agressieve modus uitsch…
·Hoe te voorkomen dat een gebru…
·Hoe te Spoofing Block 
·Authenticatie Vs . Autorisatie…
  Related Articles
Router Connection Speed ​​Vs . Throughpu…
G Vs . B Routers 
Wireless G Vs . N Routers 
Wireless - G netwerk Vs . Wireless - N n…
Hardwire vs Draadloze routers voor kabel…
Linksys Router WEP vs WPA op Comcast 
PCI Vs . USB Wireless Adapter 
Verizon Vs . Sprint AirCard 
Gateway Vs . Router 
  Netwerken Articles
·File & Printer Sharing Protocol 
·Hoe kan ik meerdere statische IP-adresse…
·Heb Ethernet-kabels Weaken Met Length 
·Hoe u Windows DHCP configureren om een d…
·Hoe te wijzigen een PuTTy Sessie Kleur 
·Hoe te Together Connect 2 Computers met …
·Hoe afdrukken vanaf een draadloze laptop…
·Hoe kan ik een Internet signaal van een …
·Mesh Routing Protocol 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com